Ademwerk Traject

de krach van adem

Een juiste ademhaling tijdens het rusten, maar ook tijdens inspanning, draagt bij aan jouw gezondheid en welzijn gedurende de hele dag. Dit heeft invloed op jouw gezondheid wanneer je wakker bent, maar ook wanneer jij slaapt. Tijdens het traject wordt de huidige manier van ademen, de doelstelling en intentie in kaart gebracht. Vanuit daar gaan we werken aan de ademhaling waarbij een aantal stappen de rode draad zijn voor het ademwerk. Dit bestaat uit de houding, het verdiepen van de adem, omgaan met stress, CO2 tolerantie verhogen en hoe kan je ontstressen.

Door te werken aan de houding kom je meer in het lichaam en uit het hoofd, je leert meer voelen en het zal je houding verbeteren. Door de adem te verdiepen ga je lager ademen, je maakt gebruik van het onderste deel van het ademapparaat, dit komt jouw welzijn en gezondheid ten goede. Door het verhogen van je CO2 tolerantie leer je omgaan met stress en ga je langzamer en lager ademen. Door middel van een stappenplan leer je zelf hoe je stress in je leven kan reduceren of laten verdwijnen

Voordelen Ademwerk

 • Contact met je essentie
 • Sterke buikkracht
 • Meer energie
 • Gezonde, lage ademhaling
 • Stabiele basis
 • Sterke intuïtie
 • Inspanning en ontspanning in balans
 • Ontspannen schouders
 • Rust in hoofd

Het traject

Tijdens het traject zal ik naast je lopen om jouw ademhaling te verbeteren, daarbij geef ik je verschillende inzichten en handvaten om jouw ademhaling te veranderen. Daarbij krijg je gedurende het traject opdrachten en oefeningen mee om buiten de sessies mee te oefenen. Een niet passend adempatroon is gedurende een langere tijd ontstaan, een ander adempatroon aanleren vraagt ook jouw tijd en aandacht.

In het traject gaan we niet bezig met een oefening die je ergens op de dag een keer kan toepassen, maar we gaan werken aan de bewustwording, houding, volledig kunnen ademen en hoe jij je adem in kan zetten rondom stress.

Bewustwording

Voor verandering is het goed om eerst bewustwording te krijgen op het aspect wat je wilt veranderen, dat je inzichten krijgt. Tijdens het traject ben je continu bezig met het vergroten van je bewustwording. Dit is niet alleen gespitst op jouw manier van ademen.

Houding

Jouw houding heeft een grote invloed op de manier hoe jij door het leven gaat. Denk maar eens aan een persoon die goed in zijn vel zit of zelfverzekerd is, wat voor houding heeft die ten opzichte van een persoon die terneergeslagen is of een stap verder depressief. Tijdens het traject gaan we werken aan een betere houding, dit komt je ademen ten goede, maar heeft invloed op nog veel meer.

Volledig ademen

De houding die jij hebt heeft al veel invloed op je manier van ademen, maar ook andere factoren hebben invloed op je manier van ademen. Wanneer we spanning opslaan in ons lichaam gaat dit delen vastzetten en bewegen minder, zo ook jouw ademapparaat. Ook wanneer we bepaalde delen in ons lichaam minder of niet gebruiken zorgt voor achteruitgang. Door het ademapparaat weer volledig te gaan gebruiken en los te maken komt jouw adem meer vrij. Wat uiteindelijk jou meer vrijheid, lucht en ruimte geeft.

Ontstressen

Tijdens het traject ga je oefenen om stress anders te ervaren en ermee om te gaan. Hier zal je buiten het traject om ook je voordeel van hebben. Aan het einde van het traject krijg je ook een protocol mee die je kan inzetten om te ontstressen op specifieke aspecten die jou stress geven. Op deze manier krijgt de stress een andere vorm.

Bovenstaand geeft een beter beeld van hoe het traject zal verlopen en wat je ongeveer kan en mag verwachten, maar het gehele traject omvat meer wat niet altijd makkelijk is te omschrijven. Er ontstaat een verandering een gevoel.

Wacht niet langer, want dit is allemaal haalbaar. Dit gun jij jezelf toch ook?

1 op 1 coaching

Begeleider: Niels Scholten
Locatie: IJsselmuiden

Bijdrage: €750,- inc. btw

Duur: 6 uur (verdeelt over 6 weken)

Andere locatie in overleg

Groepscoaching

Begeleider: Niels Scholten
Locatie: IJsselmuiden

Bijdrage: €400,- inc. btw

Duur: 8 uur (verdeelt over 6 weken)

Min, aantal deelnemers 4
Max, aantal deelnemers 6

Andere locatie in overleg

Wat zeggen anderen

“The quality of our breath expresses our inner feelings.”

T.K.V. Desikachar

Werken met en aan je adem geeft vele voordelen op fysiek, mentaal, emotioneel en energetisch vlak. Daarom een kleine opsomming van nog meer voordelen wanneer je aan de slag gaat met het traject.

 • Minder stress
 • Meer zelfvertrouwen
 • Betere controle lichaamsgewicht
 • Verbetering in astma, bronchitis en apneu
 • Versterkte core
 • Meer rust, ontspanning
 • Hyperventilatie, migraine e.a. oplossen
 • Verbetering van je hartritme en bloeddruk