Ademcoach

De regie in handen  

Ademcoach

Als ademcoach is het mijn doel om mensen tot zichzelf te brengen, meer ontspanning te laten ervaren en ze fysiek en mentaal sterker te maken. Ik ben er namelijk van overtuigd dat, wanneer je werkt aan deze punten, je het leven gaat leiden dat jij voor ogen hebt. Een leven waarin jij je goed voelt en meer plezier ervaart.

Tijdens de ademcoaching ga ik met je aan de slag: met jouw manier van ademen. Er is namelijk een grote kans dat jij een adempatroon hebt dat niet vóór je, maar tegen je werkt. Jij hebt niet meer een natuurlijke manier van ademen. Het kan zijn dat je te snel, te diep of te veel ademt. Dit zorgt ervoor dat jij ongemakken ondervindt of misschien gaat krijgen. Ik ga samen met jou aan de slag om je weer natuurlijk te laten ademen.

“The quality of our breath expresses our inner feelings.”

T.K.V. Desikachar

Ademcoach werkwijze

Samen met jou aan de slag gaan kan in verschillende vormen. Zo heb je de mogelijkheid om het traject zelf te doorlopen door middel van de onlinecursus, 1 op 1 coaching online of 1 op 1 coaching offline. Zo heb jij de mogelijkheid om zelf te bepalen wat voor jou de beste manier is om te werken aan je manier van ademen.

Welke aanpak je ook kiest. Je zult daarin leren om lager te ademen. Lager in aantal, maar ook lager in het lichaam. Je zult een aantal stappen doorlopen, die ervoor zorgen dat jij rustig ademt in ontspanning en volledig ademt tijdens inspanning. Op deze manier van ademen neem je afscheid van je oude patroon en daarbij voorkomende kwalen. Je gaat op een gezonde en natuurlijke manier ademen. Loop jij momenteel tegen problemen aan en staat de oplossing tussen onderstaande voordelen die adem jou kan brengen? Dan hebben wij een match en kunnen we aan de slag gaan! Heb jij een ander probleem dan ga ik graag de uitdaging met je aan, want ik geloof dat er veel mogelijk is met jouw ademhaling.

De voordelen

 • Meer energie
 • Betere gezondheid
 • Spijsvertering verbeteren
 • Oplossen of verminderen ademproblemen
 • Minder stress
 • Meer zelfvertrouwen
 • Betere controle lichaamsgewicht
 • Verbetering in astma, bronchitis en apneu
 • Versterkte core
 • Meer rust, ontspanning
 • Hyperventilatie, migraine e.a. oplossen
 • Verbetering van je hartritme en bloeddruk
 • Betere nachtrust
 • Verbetert immuunsysteem
 • Verbetering van je uithoudingsvermogen

Ademcoach Online Cursus

In de onlinecursus ga jij zelf aan de slag met je ademhaling. Dit doe je door middel van het bekijken van de instructievideo’s waarin verschillende facetten van de methode worden uitgelegd. Naast de instructievideo’s zijn er de veel gestelde vragen, een schema, maar heb je ook de mogelijkheid om vragen te stellen. Wanneer je het schema aan zou houden leer je binnen 28 dagen de methode. Het schema is daarbij een richtlijn, jouw snelheid is ok en dat bepaalt ook hoe snel jij de methode leert. Ik vind het belangrijker dat je het goed doet dan dat je snel bent. De cursus bestaat uit;

 • Nulmeting. Hoe adem je nu, waar sta je nu en wat is je doel.
 • Houding. Je leer de juiste houding aan te nemen om de oefening goed te kunnen doen.
 • Verdiepen. Je manier van ademen wordt naar beneden gebracht in je lijf, maar ook in aantal.
 • Verbinden. Je gaat een mooie vloeiende beweging maken van je ademhaling.
 • Versnellen. Je gaat de in- en uitademing in balans brengen.
 • Eindmeting. Hoe is je adem na het traject, waar sta je nu en is je doel bereikt.

Wanneer je de online cursus aanschaf heb je ten alle tijden de beschikking over de cursus.

Bestellen   €150,- / €99,-   

Ademcoach

Vind jij het toch fijner om samen met mij te werken aan je manier van ademen? Dan is 1 op 1 werken de manier voor jou. Daarin heb je de mogelijkheid om dit online vanuit huis te doen, samen met mij op locatie of samen met mij op mijn werkplek.

Wanneer ik 1 op 1 werk ga ik samen met jouw kijken hoe je ademhaling nu is, waar je staat en wat je doel is. Op deze manier hebben we een beginpunt en een doel om naar toe te werken. Ieder mens is uniek en zo ook zijn of haar startpunt en doel. Dit maakt elk traject ook uniek en zorgt ervoor dat het aantal sessies afhankelijk is van jouw startpunt en wensen.

In de 1 op 1 sessies zal ik te allen tijde rekening houden met jouw doel. Verder zal ik tijdens de sessies je bewust maken van je manier van ademen, wat we daarin kunnen verbeteren en werken aan die verbeteringen. Dit kan door middel van de juiste houding, het verdiepen, het verbinden en/of versnellen van de ademhaling. Wat voor jou nodig is zal ik aandragen en jou eigen maken.

We werken samen aan een gezonde en natuurlijke manier van ademen. Lees met over het ademtraject.

Ademcoach Niels Scholten

Als ademcoach vind ik het belangrijk dat ik bij een samenwerking de juiste verbinding voel, er kennisoverdracht is zodat jij zelf aan je proces kan werken en dat we ook plezier hebben in hetgeen dat we doen. In mijn manier van werken creëer ik een omgeving waarin jij volledig jezelf kan en mag zijn. Ben je benieuwd naar wie ik ben dan nodig ik je uit om de pagina over mij te lezen. Dit geeft iets meer inzicht in wie ik ben en waar ik vandaan kom.

Zijn wij samen een match dan maakt het niet uit of je uit Amsterdam, Kampen/IJsselmuiden/Zwolle (mijn omgeving) of Brabant komt. De afstand hoeft geen probleem te zijn, waar een wil is, is een weg.

Kan jij niet meer wachten!

Wil jij aan de slag met jouw manier van ademen? Neem contact met mij op of laat hier jouw gegevens achter en ik neem contact met je op voor een kennismaking.