LEEF IN VRIJHEID

minder stress 

Zorg voor een gezonde balans tussen inspanning en ontspanning.

Heel veel mensen doen te veel stress op in hun leven. Een deel van die mensen hebben dit daadwerkelijk door, maar een groot gedeelte is zich er niet bewust van. Dit kan komen omdat stress grotendeels zich voordoet op het onderbewuste, de stress is er wel maar we zijn ons er niet meer van bewust. Een andere reden kan zijn dat je al zo lang stress hebt dat het als “normaal” wordt beschouwd. Je bent je niet meer bewust van de hoeveelheid stress die jij ervaart.

Te veel stress heeft grote invloed op je gezondheid en welzijn. Wanneer je te veel stress in je leven hebt kan dit invloed hebben op o.a. je relatie met andere mensen, je slaap, gewicht en zelfvertrouwen. Stress veroorzaakt hoofdpijn, migraine, onrust, is van invloed op je immuunsysteem, fysieke, mentale, en emotionele problemen. Dit zijn een aantal voorbeelden waar stress invloed op heeft. De vraag die jij jezelf kunt stellen is, tegen welke uitdaging loop ik aan?

“The greatest weapon against stress is our ability to choose one thought over another.”

William James

Gezonder leven

Hoe zou het zijn wanneer problemen en uitdagingen waar je tegen aanloopt verdwijnen? Hoe zou dan je leven eruit komen te zien? Dat zal toch een bevrijdend en gelukkig gevoel geven? Door aan de slag te gaan met jouw uitdaging, de stress in je leven te verlagen, zal je meer vrijheid ervaren. Een investering in jezelf, een investering in jouw gezondheid en welzijn.

Wacht niet langer, want dit is allemaal haalbaar. Dit gun jij jezelf toch ook?

Coaching

In de één op één coaching gaan we samen kijken waar jouw uitdagingen liggen. Wat zorgt voor de stress en waar ligt de oplossing. Daarbij gebruiken we gespreksvoering om dit helder te krijgen, maar het blijft niet alleen maar bij praten. Door simpele maar doeltreffende oefeningen gaan we de stress oplossen, zodat dit geen invloed meer heeft op jou.

Aan de hand van het gratis kennismakingsgesprek krijg ik een beeld waar voor jou de uitdagingen liggen. Op basis daarvan geef ik je een advies voor de duur van het traject en wat de investering is.

Begeleider: Niels Scholten
Locatie: IJsselmuiden

Bijdrage: €100,- inc. btw per uur.

Duur: Afhankelijk van traject

Andere locatie in overleg

Bewust vs. onbewust

Wat we doen, denken en voelen is een samenspel van het bewuste en onbewuste deel van onze geest. Het bewuste deel zijn we daadwerkelijk bewust van, we signaleren het op dat moment. Denk hierbij aan waarnemingen, gedachten, gevoelens en acties. Het onbewuste deel zijn we ons niet bewust van en gebeurt min of meer automatisch. Dit omvat gedachten, gevoelens, herinneringen en impulsen. Misschien is het grootste verschil wel dat het onbewuste automatisch gebeurt en dat we bij het bewuste erover nadenken. De studies zijn het er niet volledig over eens, waarbij de ene zegt dat we 95% onbewust doen, zegt de andere zelfs 99%. Wel kunnen we stellen dat je veel doet vanuit het onderbewuste. Dat is ook het deel waarop ik werk binnen mijn coaching. Daar ligt de grootste winst te behalen.

95% onbewust

Laten we zeggen dat we 95% onbewust doen, dan hebben we nog ergens het idee dat we het zelf voor het zeggen hebben. Maar dat is nog steeds een overgroot deel dat we onbewust doen. Ons onderbewuste bepaalt dus een groot deel, is ook krachtiger en sneller dan ons bewuste deel. Dat is ook de reden dat ik in mijn coaching werk op het onderbewuste. Zo ervaren we vaak veel meer stress op het onderbewustzijn en hebben we niet-helpende overtuigingen in ons onderbewuste. Zo kunnen er zich situaties voordoen waarop jouw onderbewuste reageert, dit is in de vorm van stress, op een gegeven moment word je bewust van de stress, maar niet de trigger of de reden van de stress. Met niet-helpende overtuigingen moet je denken aan:

Ik ben niet goed genoeg.
Ik kan niet goed leren.
Ik maak altijd de verkeerde beslissingen.
Ik maak moeilijk contact met anderen.

Welke niet helpende gedachten kan jij bedenken?

Kortom, overtuigingen die niet positief zijn en jou niet zullen helpen, maar alleen maar tegenwerken. Deze vormen van stress en niet-helpende overtuigingen vormen de basis van het coachingstraject, waarin we de verandering gaan maken. Zodat je minder stress ervaart en kracht kan halen uit helpende overtuigingen.

Voordelen van ontstressen o.a.

 • Meer energie
 • Betere gezondheid
 • Betere concentratie
 • Betere controle lichaamsgewicht
 • Minder stress
 • Meer zelfvertrouwen
 • Spijsvertering verbeteren
 • Verbetering van je hartritme en bloeddruk
 • Meer rust, ontspanning
 • Oplossen hoofdpijn, migraine
 • Uit het hoofd in het lichaam
 • Verbetering van je uithoudingsvermogen
 • Beter geheugen
 • Betere nachtrust
 • Verbetert immuunsysteem
 • Ontspannen
  nek / schouders / rug