Ademhalingsoefening

Dr. Weil 4-7-8

Ademhalingsoefening Dr. Weil

De 4-7-8 ademhalingstechniek van Dr. Weil die ook wel bekend staat als de “relax ademhaling” is een techniek die ervoor zorgt dat je meer ontspant. Wanneer je hem 2x per dag doet, bij voorkeur 1x voor het slapen gaan dan zal het je slapen bevorderen. Ook wanneer je ’s nachts wakker wordt helpt de ademhalingsoefening om weer in slaap te komen.

Hoe werkt de ademhalingsoefening?

De 4-7-8 staat voor het aantal tellen dat je inademt, je adem vasthoudt en hoe lang je uitademt. Daarbij gaat de inademing door de neus en uitademing door de mond. Tijdens de gehele oefening plaats je het puntje van de tong tegen het gehemelte aan. Dit zal in het begin even wennen zijn, maar dit leer je snel genoeg. De 4-7-8 cyclus herhaal je 4x, na een maand kan je overgaan tot 8x het herhalen van de cyclus.

Voor de 4-7-8 techniek volg je volgend patroon;

– Plaats tong tegen gehemelte
– Leeg je longen
– Adem rustig in door de neus voor 4 seconden
– Houdt je adem vast voor 7 seconden
– Adem sterk uit door de mond, de lippen getuit alsof je door een rietje ademt.
– Herhaal de 4-7-8 in totaal 4x

De oefening kan je liggend, zittend en staand doen, maar wanneer je net begint is het verstandig om liggend of zittend te beginnen. Doe je oefening 2x per dag en ga het verschil merken.

De oefening begeleid doen zorgt voor minder afleiding en je hoeft minder na te denken. Laat je e-mailadres achter en je krijgt de begeleide oefening toegestuurd.

Ik wil meer gezondheid en welzijn ervaren!

Schrijf je nu in en ontvang Dr. Weil + 3 ademhalingsoefeningen.

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ademhalingsoefeningen voor een betere gezondheid

Wanneer jij regelmatig ademhalingsoefeningen doet krijg jij meer controle over je lichaam en welzijn. Adem en ademhalingsoefening kunnen meer voor jou doen dan dat je nu misschien weet. Adem heeft namelijk invloed of veel dingen in ons leven zoals onze energie, nachtrust, beter immuunsysteem, spijsvertering, inspanning en ontspanning.

Door regelmatig ademhalingsoefeningen te doen werk jij aan een betere gezondheid. Om niet meteen te verzanden in het hele menselijke lichaam en de theorie wil ik het vooral simpel houden. Ons lichaam is een ingenieus organisme dat afhankelijk is van elkaar. Ergens in je lichaam kan een signaal afgegeven worden waardoor er op een andere plaats actie wordt ondernomen. Alles staat met elkaar in verbinding en dat gebeurt bewust, maar een groot gedeelte onbewust en automatisch.

Dat onbewust en automatische deel zorgt voor bijvoorbeeld de werking van inwendige organen, onder andere de ademhaling, de spijsvertering en het verwijden en vernauwen van bloedvaten en het beïnvloedt ook de hartslag. En als je dan goed kijkt naar deze functies dan is de ademhaling een automatisch proces dat we bewust kunnen beïnvloeden.

Door het doen van ademhalingsoefeningen kunnen we bewust sturing geven aan onze ademhaling. Wanneer we ademhalingsoefeningen doen kunnen we signalen geven aan de rest van ons lichaam. Signalen dat we in actie moeten komen, maar ook signalen dat we tot rust mogen komen. Dat is de kracht van adem en ademhalingsoefening, dat jij meer controle krijgt over je lichaam, gezondheid en welzijn.

Voordelen van ademhalingsoefeningen

Door de oefeningen te doen kan jij signalen geven aan je lichaam, kan je sturing geven aan jouw lichaam. Ons lichaam kan zich namelijk in verschillende fases begeven, om het makkelijk te houden hebben we de actieve en inactieve fase. In onze samenleving is vaak de balans tussen beiden weg en zijn we te vaak actief.

Dit heeft een negatief effect op je gezondheid omdat je lichaam te weinig rust ervaart. En het kan zelfs invloed hebben op je ademhalingspatroon waardoor je zelf in rust geen rust meer ervaart. En dit heeft invloed op je gezondheid. Door middel van ademhalingsoefeningen krijgt je de rust die het nodig heeft wat weer invloed heeft op je energie, nachtrust, immuunsysteem, spijsvertering, ademhaling en hartritme.

Welke ademhalingsoefening moet ik doen

Wanneer je de waarde inziet jouw adem en ademhalingsoefeningen dan reist natuurlijk de vraag, welke ademhalingsoefening moet ik doen. Persoonlijk vind ik dat meerdere oefeningen goed zijn (o.a. Sniper Breath, Wim Hof, 4/7/8 etc.) en elke dient en heeft weer een andere uitwerking. In mijn coaching maak ik gebruik van de beter adem methode die ik je stapsgewijs uitleg en bijbreng. Mocht je hier meer over willen weten kijk dan eens bij mijn pagina natuurlijk ademen. Naast deze gehele methode heb ik ook een simpele oefening die je kan ervaren om te zien wat adem voor je kan doen. Schrijf je onderstaand in en je ontvangt de ademhalingsoefening per email.

De voordelen

 • Meer energie
 • Betere gezondheid
 • Spijsvertering verbeteren
 • Oplossen of verminderen ademproblemen
 • Minder stress
 • Meer zelfvertrouwen
 • Betere controle lichaamsgewicht
 • Verbetering in astma, bronchitis en apneu
 • Versterkte core
 • Meer rust, ontspanning
 • Hyperventilatie, migraine e.a. oplossen
 • Verbetering van je hartritme en bloeddruk
 • Betere nachtrust
 • Verbetert immuunsysteem
 • Verbetering van je uithoudingsvermogen