Ademhalingsoefeningen

Ontvang 4 gratis oefeningen

Wil jij direct invloed uitoefenen op jouw gezondheid en welzijn? Ontvang 4 gratis ademhalingsoefeningen in je mailbox die zorgen voor meer rust en ontspanning!

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ademhalingsoefeningen gratis

Ademhalingsoefeningen voor een betere gezondheid

Ademhalingsoefeningen zijn waardevol voor onze gezondheid en welzijn. Ze helpen stress en spanning te verminderen, stimuleren de zuurstofopname in ons lichaam, reguleren emoties, verbeteren je energiehuishouding, nachtrust, immuunsysteem, spijsvertering en meer. Door bewust te ademen, kunnen we positieve veranderingen teweegbrengen, zowel fysiek, mentaal, emotioneel als energetisch.

Wat zijn de beste ademhalingsoefeningen?

Op deze vraag is geen enkel antwoord te bedenken. Dit heeft met verschillende aspecten te maken, maar het heeft vooral te maken met je behoeften en je doel. Er zijn wel een aantal ademhalingsoefeningen die populair zijn, zoals de oefening van Dr. Weil of de Box breathing.

Door je gratis aan te melden ontvang je deze ademhalingsoefeningen als MP3 waardoor je ze zelf kan toepassen en ervaren. In totaal ontvang je vier verschillende oefeningen die jou gaan helpen om meer balans te krijgen tussen inspanning en ontspanning.

Ademhalingsoefeningen bieden een mooie oplossing om meer te reguleren. Wil je dit meer kracht bijzetten dan is het aan te raden om daadwerkelijk verandering aan te brengen in jouw manier van ademen. Dit is wat je de gehele dag door doet. Hierin kan de onlinecursus een prachtige basis bieden

Ik wil meer gezondheid en welzijn ervaren!

Schrijf je nu in en ontvang 4 ademhalingsoefeningen.

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Online ademhalingscursus

In mijn praktijk zie ik veel mensen voorbijkomen die een te hoge manier van ademen hebben. Als ademcoach is het mijn doel om mensen te helpen hun manier van ademen te verbeteren. Dit zorgt voor vele voordelen op fysiek, mentaal, emotioneel en energetisch gebied. Door middel van de online ademcursus verbeter jij zelf, thuis en in jouw tempo jouw manier van ademen.

In de onlinecursus ga jij zelf aan de slag met je ademhaling. Dit doe je door middel van het bekijken van de instructievideo’s waarin verschillende facetten van de methode worden uitgelegd. Naast de instructievideo’s zijn er de veel gestelde vragen, een schema, een mp3 en heb je de mogelijkheid om vragen te stellen. Een kleine investering met grote waarde.

Online ademcursus

Online ademcursus

 40,00

Bestellen

meer info

+ Langdurig toegang
+ Makkelijk en overzichtelijk
+ Verbetering algehele welzijn

Voordelen ademwerk

 • Meer energie
 • Betere gezondheid
 • Spijsvertering verbeteren
 • Oplossen of verminderen ademproblemen
 • Minder stress
 • Meer zelfvertrouwen
 • Betere controle lichaamsgewicht
 • Verbetering in astma, bronchitis en apneu
 • Versterkte core
 • Meer rust, ontspanning
 • Hyperventilatie, migraine e.a. oplossen
 • Verbetering van je hartritme en bloeddruk
 • Betere nachtrust
 • Verbetert immuunsysteem
 • Verbetering van je uithoudingsvermogen

Voordelen van ademhalingsoefeningen

Door de oefeningen te doen kan jij signalen geven aan je lichaam, kan je sturing geven aan jouw lichaam. Ons lichaam kan zich namelijk in verschillende fases begeven, om het makkelijk te houden hebben we de actieve en inactieve fase. In onze samenleving is vaak de balans tussen beiden weg en zijn we te vaak actief.

Dit heeft een negatief effect op je gezondheid omdat je lichaam te weinig rust ervaart. En het kan zelfs invloed hebben op je ademhalingspatroon waardoor je zelf in rust geen rust meer ervaart. En dit heeft invloed op je gezondheid. Door middel van ademhalingsoefeningen krijgt je de rust die het nodig heeft wat weer invloed heeft op je energie, nachtrust, immuunsysteem, spijsvertering, ademhaling en hartritme.

FAQ

Wat is de beste ademhalingsoefening?

Wanneer ik dit opzoek in Google, zie ik al veel tips staan over wat de beste ademhalingsoefening is, maar naar mijn mening is er geen beste ademhalingsoefening. Daarnaast is het ook de vraag wat iemand wil bereiken met de ademhalingsoefening, en oefeningen kunnen ook nog eens persoonsafhankelijk zijn.

Bij elke staat van ons zijn (volledig ontspannen tot maximaal aangespannen) hoort een andere manier van ademen. Wil je meer ontspannen zijn, dan doe je andere oefeningen dan wanneer je actief wilt worden. Als iemand meer ontspanning wil, kunnen bepaalde ontspannende ademhalingsoefeningen nog niet zo worden ervaren; dan vraagt dit in eerste instantie om andere oefeningen.

Wil je meer ontspanning, dan zijn de volgende ingrediënten helpend binnen een ademhalingsoefening: neus ademen (in en uit), langzaam, buikademhaling, langer uitademen dan inademen.

Welke ademhaling bij stress? Welke ademhaling tegen stress? Welke ademhalingsoefeningen bij stress?

Wanneer we veel stress ervaren (bewust, maar zeker onbewust), dan zie je een adempatroon dat hoog is. Dit betekent een hoog aantal ademhalingen en een hoog ademen in het lichaam. Bij stress zie je dus een bepaalde manier van ademen, maar dit geldt ook voor ontspanning. Wanneer we echt ontspannen zijn, hebben we een ander adempatroon.

Ervaar je stress en wil je meer ontspannen worden, dan kan je door te ademen zoals je ontspannen zou zijn ervoor zorgen dat je daadwerkelijk meer ontspannen wordt.

Wil je meer ontspanning, dan zijn de volgende ingrediënten helpend binnen een ademhalingsoefening: neus ademen (in en uit), langzaam ademen, buikademhaling, langer uitademen dan inademen. Bij de ingesproken ademhalingsoefeningen zitten een aantal voorbeelden die helpend zijn.

Waarom kan langdurige stress leiden tot een verkeerde ademhaling?

In mijn optiek bestaat er geen verkeerde ademhaling, omdat elke manier van ademen een functie heeft. Het is alleen zo dat wanneer je langdurige stress ervaart, je vaak een snelle en hoge ademhaling hebt. Het gevolg is dat je hier steeds beter in wordt en dit steeds vaker gaat doen. Zo ontwikkel je een adempatroon dat hoog en snel is, zelfs op momenten waarop je eigenlijk kunt of wilt ontspannen. Op deze manier blijf je ook in een staat van spanning, zelfs wanneer je bijvoorbeeld “rustig” zit.

Als je dit bij jezelf herkent, ligt de oplossing in het oefenen van een ademhaling die bij ontspanning hoort. Dit kan door middel van ademhalingsoefeningen, een cursus, of door hulp te zoeken bij een ademcoach.

Hoe kom ik van mijn verkeerde ademhaling af?

Het is goed om bewust te worden van je manier van ademen en hoe ademen in het algemeen werkt. Een mondademhaling, snel, in het borstgebied en langer uit dan in zijn ingrediënten die ervoor zorgen dat je systeem geactiveerd wordt. Als je meer rust in het systeem wilt, let je op neusademhaling (in en uit), langzaam ademen, buikademhaling, langer uitademen dan inademen.

Gedurende de dag moet er een gezonde balans zijn tussen beiden. Als er een onbalans is, kun je zien waar de verbetering nodig is. Het meest voorkomende is dat mensen te veel geactiveerd zijn door verschillende redenen. Als dit het geval is, is het dus belangrijk om te oefenen met neusademhaling (in en uit), langzaam ademen, buikademhaling, langer uitademen dan inademen. Dit kan door middel van ademhalingsoefeningen, een cursus, of door hulp te zoeken bij een ademcoach.

Online ademcursus

Online ademcursus

 40,00

Bestellen

meer info

+ Langdurig toegang
+ Makkelijk en overzichtelijk
+ Verbetering algehele welzijn