Werkwijze Ademcoaching

Neem de regie in handen  

Als ademcoach is het mijn doel om mensen tot zichzelf te brengen, meer ontspanning te laten ervaren en ze fysiek en mentaal sterker te maken. Ik ben er namelijk van overtuigd dat, wanneer je werkt aan deze punten, je het leven gaat leiden dat jij voor ogen hebt. Een leven waarin jij je goed voelt en meer plezier ervaart.

Om dit doel te behalen gaan we samen werken aan jouw manier van ademen. Er is namelijk een grote kans dat jij een adempatroon hebt dat niet vóór je, maar tégen je werkt. Jij hebt geen natuurlijke manier van ademen meer. Het kan zijn dat je te snel, te diep of te veel ademt. Dit zorgt ervoor dat jij ongemakken ondervindt of misschien gaat krijgen. Ik ga samen met jou aan de slag om je weer natuurlijk te laten ademen.

“The quality of our breath expresses our inner feelings.”

T.K.V. Desikachar

Ik bied je verschillende mogelijkheden om het traject te doorlopen . Zo kan je er voor kiezen om op jezelf de online cursus te gaan doen, of we gaan samen de 1 op 1 coaching offline of online doen. Jij bepaalt wat het beste voor jou werkt.

Welke aanpak je ook kiest, je gaat anders leren ademen. Bij de aanpak heb ik me laten inspireren door de  Methode beter ademen®. Tijdens het traject zal je een aantal stappen doorlopen, die ervoor zorgen dat jij rustig ademt in ontspanning en volledig ademt tijdens inspanning. Op deze manier van ademen neem je afscheid van je oude patroon en daaruit voortgekomen kwalen. Je gaat op een gezonde en natuurlijke manier ademen. Loop jij momenteel tegen problemen aan en staat de oplossing tussen onderstaande voordelen die natuurlijk ademen jou kan brengen? Dan hebben wij een match en kunnen we beginnen! Heb jij een ander probleem dan ga ik graag de uitdaging met je aan, want ik geloof dat er veel mogelijk is met jouw ademhaling.

De voordelen

 • Meer energie
 • Betere gezondheid
 • Spijsvertering verbeteren
 • Oplossen of verminderen ademproblemen
 • Minder stress
 • Meer zelfvertrouwen
 • Betere controle lichaamsgewicht
 • Verbetering in astma, bronchitis en apneu
 • Versterkte core
 • Meer rust, ontspanning
 • Hyperventilatie, migraine e.a. oplossen
 • Verbetering van je hartritme en bloeddruk
 • Betere nachtrust
 • Verbetert immuunsysteem
 • Verbetering van je uithoudingsvermogen

Online Cursus

In de online cursus werk je op jezelf aan je ademhaling. Dit doe je door middel van het bekijken van de instructievideo’s waarin verschillende facetten van de methode worden uitgelegd. Naast de instructievideo’s zijn er de veelgestelde vragen, een schema (planning voor de oefeningen), maar heb je ook de mogelijkheid om zelf vragen te stellen. Wanneer je het schema aanhoudt, kan je je de methode binnen 28 dagen eigen maken. Het schema is daarbij een richtlijn; jouw snelheid is oké en dat bepaalt ook hoe snel jij de methode leert. Ik vind het belangrijker dat je het goed doet, dan dat je snel bent. De cursus bestaat uit:

 • Nulmeting. Hoe adem je nu, waar sta je nu en wat is je doel;
 • Houding. Je leert de juiste houding aan te nemen om de ademhalingsoefening goed te kunnen doen;
 • Verdiepen. Je manier van ademen wordt naar beneden gebracht in je lijf, maar ook het aantal ademhalingen;
 • Verbinden. Je gaat een mooie vloeiende beweging maken van je ademhaling;
 • Versnellen. Je gaat de in- en uitademing in balans brengen;
 • Eindmeting. Hoe is je adem na het traject, waar sta je nu en is je doel bereikt.

Wanneer je de online cursus aanschaft heb je te allen tijde de beschikking over de cursus.

Bestellen   €85,- / €45,-   

martin-review

Als je écht openstaat voor verandering (in jezelf) en openstaat voor de (mindful) manier van, is dit programma het geld dubbel en dwars waard. Niels heeft hier alle zijn kennis in gestopt en heeft hier merkbaar zijn ziel en zaligheid ingestopt. Lees meer…

Martin Kerkhof

1 op 1

Vind jij het toch fijner om samen met mij te werken aan je manier van ademen? Dan bied ik je de mogelijkheid om met mij 1 op 1 online te werken, op locatie of op mijn werkplek.

In de 1 op 1 coaching kijken we samen hoe je ademhaling nu is, waar je staat en wat je doel is. Zo hebben we een beginpunt en een doel om naar toe te werken. Ieder mens is uniek en zo ook zijn of haar startpunt en doelen. Het aantal sessies is daarom voor ieder weer anders.

In de 1 op 1 sessies zal ik te allen tijde rekening houden met jouw doel. Ik zal je bewust maken van je manier van ademen, je laten zien wat je daarin kan verbeteren en hoe je dat kan bereiken. Dit kan door middel van de juiste houding, het verdiepen, verbinden en/of versnellen van je ademhaling. Ik zal aandragen wat jij nodig hebt en je helpen om het je eigen te maken. We werken samen aan een gezonde en natuurlijke manier van ademen.

Zoals bovenstaand aangegeven, verschilt de duur van het traject per persoon. Gemiddeld zijn er 4/5 sessies nodig om het gewenste doel te bereiken. Één sessie duurt tussen de 1/1,5 uur.

sanne-review

Wat ben ik bij dat ik het ademtraject heb gevolgd bij Niels! Ik had nooit kunnen denken dat het zoveel effect zou hebben. Mijn ademhaling is veel rustiger geworden en van mijn borst naar mijn buik gegaan. Dankzij het ademen heb ik meer rust in mij hoofd. Lees meer….

Sanne Peeters

Kan jij niet meer wachten!

Wil jij aan de slag met jouw manier van ademen? Neem contact met mij op of laat hier jouw gegevens achter en ik neem contact met je op voor een kennismaking.