JE VERLEDEN IS NIET JOUW HEDEN NOCH JOUW TOEKOMST

Mijn naam is Niels Scholten en ik ben coach/trainer op het gebied van ademhalen, stressmanagement, mindset en winterzwemmen, maar dat is niet altijd wat ik heb gedaan.

Na het afronden van mijn studie Commerciële Economie, was ik werkzaam als Online Marketeer, maar dat was niet het werk wat mij voldoening gaf. Het werk gaf mij geen energie, in ieder geval niet de energie die je volgens mij moet ervaren in de dingen die je doet. Volgens mij is dat het belangrijkste in ons leven, dat we energie krijgen van de dingen die we doen. Dat wil niet zeggen dat bepaalde dingen geen energie kosten of mogen kosten, soms moet je eerst investeren voordat het je iets oplevert. Uiteindelijk moet er wel een balans zijn tussen die twee.

Bij mij was op een gegeven moment deze balans volledig weg. Ik was steeds verder van mijzelf af komen te staan, zonder dat ik dit zelf door had. Hoe verder ik van mijzelf af kwam te staan, hoe meer dingen ik deed die mij energie kostten, in plaats van energie gaven. Tot ik op een punt in mijn leven kwam dat het gewoon niet meer houdbaar was. Er moest iets veranderen! Ik moest in beweging komen en actie ondernemen.

Niels Scholten

Coach / Trainer
Ademwerk
Stress & Mindset
Winterzwemmen

Daarmee wil ik niet zeggen dat ik het makkelijk vond om eraan te beginnen, om die stappen te zetten, maar ik weet wel dat het de beste stap is die ik ooit heb gezet. Ik ben op deze manier steeds dichter bij mijzelf gekomen en doe nu wat goed voor mij voelt. Ik ben van het leven lijden naar het leven leiden gegaan.

De keuze voor mijn titel is met een reden, want ik kan met zekerheid zeggen dat ik niet dezelfde persoon ben als een aantal jaren geleden. En ik durf ook met zekerheid te zeggen dat ik over een aantal jaren niet de persoon zal zijn, zoals ik die vandaag ben. Ik geloof er namelijk in dat veel dingen maakbaar zijn in het leven, wanneer je daarin durft en wilt investeren. En wat mij betreft is investeren in jezelf de beste keuze die je kunt maken.

Werken met mij

In mijn werk maak ik gebruik van mijn eigen ervaring van een burn-out en een depressie en de weg eruit. Het maakt mij zoals ze dat noemen een ervaringsdeskundige. Op de weg eruit kwam ik steeds dichter bij mijzelf te staan en ging mij ontwikkelen op andere vlakken. Ik behaalde mijn reiki 1, volbracht de opleiding Methode beter ademen®, werkte 2 jaar in loondienst als trainer/coach op het gebied van stress en mindset, behaalde de opleiding instructeur winterzwemmen en volgde de kernmodule van Live The Connection®. Daarnaast besteed ik veel tijd aan mijn eigen ontwikkeling en volg ik verschillende workshops en cursussen.

Deze kennis neem ik mee in mijn sessies, maar wat ik het belangrijkste vind is een setting te creëren waarin mijn klant zich prettig voelt. Een setting waarin de klant zich vertrouwd en veilig voelt om alles te delen zonder daarin een oordeel te krijgen.