IJSBAD WORKSHOP ZAKELIJK

De kracht van ijswater

Misschien heb je nog maar beperkt contact met collega’s. Werk je veel thuis en is de balans tussen werk en privé soms ver te zoeken. Soms kan het heerlijk zijn even goed focussen op een klus, maar we zijn sociale wezen die interactie nodig hebben. Door deze zaken is je vitaliteit, werkplezier en creativiteit misschien niet altijd meer wat het is geweest. Ja, deze ‘nieuwe’ manier van werken heeft ons veel gebracht. En dat moeten we zeker niet overboord gooien. Maar er is ook een keerzijde…

Deze business workshop Adem & IJs is hét event voor jouw team om weer te verbinden en te groeien. Als mens, als medewerker, als team en als bedrijf. Het vergroten van ieders vitaliteit, het investeren in teambuilding, het stimuleren van wederzijdse betrokkenheid én een fikse doses fun maken deze workshop er één om nooit te vergeten.

REVIEWS

ARD

Wow Wow ADEM & IJS top!

ANNEMIEKE

Een dikke 10 en aanrader wat mij betreft

LOES

Een verfrissende, unieke en rustgevende ervaring

INGE

Wat een feest!

Voordelen

Deze workshop is gebaseerd op drie pijlers; ademhaling, koude training en bewustzijn. Door deze drie pijlers te combineren, ontsluit je een groot aantal voordelen:

 • Reduceren stress level.
 • Grotere koude tolerantie.
 • Sneller herstel van ziekte.
 • Vergroten van creativiteit.
 • Vergroten van mentale kracht.
 • Vergroten van energie-level.
 • Betere focus en toewijding.
 • Beter slapen.

Is het tijd voor jouw team om naar een next level te groeien? Wil jij op een unieke wijze de verbinding tussen teamleden vergroten? Ga jij voor een productief, gezond en vitaal team?

Dan is het nu de tijd om met geduld, focus, toewijding en vastberadenheid, met elkaar, buiten je comfortzone te stappen en je eigen lichaam en geest te verkennen

“Patience is like ice cold water running through your veins,
but our love will be immense”

Alejandro Perez

De pijlers

Ademhaling

Ja, we ademen… altijd. Dus het lijkt misschien niet zo bijzonder. Maar daarmee gaan we voorbij aan het enorme potentieel ervan. Een verhoogd zuurstofniveau biedt een schat aan voordelen. Door meer inzicht te krijgen in een juiste ademhaling en te voelen wat adem voor je kan doen, heb je zelf een tool in handen voor het versterken van je eigen gezondheid. Een gezonde ademhaling betekent: meer energie, minder stress en een verbeterde immuunrespons die ziekteverwekkers snel aanpakt.

Koude training

De kou is je uitdaging en je vriend. Met een leven met (centrale) verwarming en altijd warme kleding, weet ons lichaam niet altijd meer juist te reageren. We hebben het onszelf erg comfortabel gemaakt, waardoor ons lichaam nog maar lastig met uitdagingen om kan gaan. Met de juiste blootstelling aan kou daag je je lichaam uit en creëer je tal van gezondheidsvoordelen, waaronder de opbouw van bruin vetweefsel en resulterend vetverlies, verminderen van ontstekingen die een versterkt immuunsysteem bevorderen, evenwichtigere hormoonspiegels, verbeterde slaapkwaliteit en de productie van endorfines (chemicaliën in de hersenen) die je humeur van nature verbeteren.

Bewustwording

Je leert hoe jij reageert op een spannende situatie en hoe je je weer kunt ontspannen door middel van je ademhaling en mindset. Jouw innerlijke kracht en volle potentieel komt tevoorschijn. Een leerzame les voor de rest van je leven. Daarnaast leer je hoe jouw teamgenoten reageren op spannende situaties. Én hoe jij daar dan weer op reageert. Hoe ga jij ermee om als je collega wel heel erg twijfelt of zij nou wel of niet het ijsbad instapt? Wat ervaar jij als jouw collega het helemaal niet serieus neemt? Hoe help je het beste uit jouw collega te halen? En hoe zou je willen dat jouw collega’s dat bij jou doen?

Hoe ziet de  ijsbad workshop eruit

We beginnen de dag met een check-in, waarbij er wordt gekeken naar je adempatroon en wat je intentie is voor die dag. Wat wil jij als individu bereiken? Wat wil jij voor jou team bereiken? En hoe ga jij hieraan bijdragen? Je krijg direct inzicht in jouw doelen en jouw ademhaling.

Door middel van oefeningen en kleine stukjes theorie krijg je een beter beeld van wat een goede ademhaling is en hoe jouw ademhaling werkt. Nog belangrijker is het daadwerkelijk voelen wat voor jou werkt en hoe. Dit doen we door verschillende ademhalingsoefeningen te doen en te ervaren.

Voor we de spanning en inspanning opzoeken komen we nog eerst tot onszelf door een uitgebreide ademoefening. Tijdens deze speciaal door mij ontwikkelde oefening, ervaar je steeds meer rust en ontspanning. Vanuit deze ontspanning maken we ons klaar maken voor het ijsbad.

Tijdens de warming-up maken we het lichaam klaar voor het ijsbad, dit doen we door fysieke oefeningen en ademhalingsoefeningen. Een goed verwarmt lichaam zorgt voor een gezonde en betere ijsbad ervaring. Het ijsbad is een proces dat je als team doorleeft, maar ook persoonlijk. Na het ijsbad warmen we op, praten we na over wat deze workshop je heeft opgeleverd en hoe je deze kennis in kunt zetten voor jezelf en je team en gaan we naar huis met een voldaan gevoel.

Wacht niet langer en ga voor die unieke en bijzondere ervaring.

Pas als je het hebt geprobeerd weet je hoe het is.
Meld je nu aan voor de workshop adem en ijs.

Wat levert het ijsbad jou onder andere op;

 • Je leert meer over jezelf, je wordt nog bewuster van jouw lichaam en mind. Hoe meer jij weet over jezelf hoe meer jij weet wat passend is voor jou.
 • Je leert met stress, spanning en weerstand om te gaan. Dit geeft je meer zelfvertrouwen en veerkracht in je leven.
 • Je leert meer over je collega’s. Hoe gaan zij om met stress en weerstand? En welke invloed heeft dat op jou?
 • Door de kracht van het koude water krijgt jullie algehele gezondheid een boost, het maakt jullie fitter en vitaler.
 • Je leert jouw grenzen ontdekken, verleggen en komt buiten je comfortzone.
 • Je gaat jezelf versteld laten staan van de kracht van jouw lijf.
 • Je komt uit je hoofd en helemaal in je lichaam.
 • Je vergroot je mentale weerbaarheid.
 • Een ervaring om nooit te vergeten.

Waarom het ijsbad bij mij?

In mijn workshops vind ik het van belang dat om je bewustzijn te vergroten. Het gaat er niet om dat je dé held van de dag bent en met zoveel mogelijk wilskracht het bad in stapt. Ik wil je juist bewust maken van wat er tijdens deze dag gebeurt, zodat je niet alleen tijdens de dag hier profijt van hebt, maar de opgedane kennis ook na deze dag in kunt zetten.

Ik hecht veel waarde aan vertrouwen, veiligheid tijdens jouw proces. Dat je je vertrouwd en veilig op het moment dat jij het ijsbad in gaat. Deze voorwaarden kan ik jou bieden door mijn achtergrond als coach op het gebied van ademwerk, stress, mindset en winterzwemmen. Daarin vind ik mijn ervaring belangrijk. Door zelf regelmatig buiten mijn comfortzone te gaan, ijsbaden te ervaren en verschillende mensen te begeleiden, weet ik wat je kan ervaren en wat je nodig hebt.

Wil je deze unieke ervaring ook beleven? Wacht dan niet langer en neem contact met mij op voor de mogelijkheden.

IK WIL MEER INFO