De workshop Adem & IJs vond ik super om te doen.

De workshop Adem & IJs vond ik super om te doen. Het heeft mij waardevolle kennis en praktisch tools opgeleverd en mij nog meer bewust gemaakt hoe belangrijk een optimale ademhaling is voor je fysieke en mentale gezondheid. Naast dat het mezelf natuurlijk helpt, helpt het mij ook in mijn werk als coach/trainer. Een mooie aanvulling in mijn coaching en training van professionals in hoog-risicoberoepen in relatie tot o.a. stressreductie, weerbaarheid, zelfzorg e.d.

En niet te vergeten de workshop afgesloten met een ijsbad, waar de theorie en oefeningen bij elkaar komen. Best spannend, maar echt een hele bijzondere en fijne ervaring, zowel fysiek als mentaal! Dank voor deze inspirerende middag en jullie fijne begeleiding.

Echt een aanrader!

Heidi

Wow Wow ADEM & IJS top!

Bedankt Niels , de workshop Adem& IJs was ‘n schitterende ervaring.
Eerst ‘n heldere uitleg hoe de adem inwerkt op een gezonde ‘Body Mind’ balans.
Dan de ademhalingstechniek, waarbij ik direct kon ervaren wat een diepere ademhaling mij oplevert.

Ik werd me bewust van de energie in en om mijn lichaam. Dat maakte me heel erg krachtig!
‘N kracht die er altijd wel is, maar door het TOOL dat Niels gaf, werd deze direct geactiveerd.
Het gevolg: ik kwam dicht bij mezelf en beter bij m’n gevoel.

Mijn koudwatervrees smolt.….in het ijsbad. Ik ben de kou voorbij gegaan & en kon genieten van een compleet, nieuwe, ongekende ervaring. Heel mooi!
Door de oefeningen vooraf, bleek er voldoende energie opgeslagen om in de kou te kunnen ontspannen.

Niels, jouw stap voor stap begeleiding tijdens het bad maar ook gedurende de gehele workshop, geeft enorm veel vertrouwen!

Door de workshop ervaar ik een frisse kijk op mezelf en m’n omgeving. Voelt super !!

Ard

IJspret

Mijn eerste ervaring in een badkuip met ijs: Brrrr….. koud……en er metéén weer uit!
De 2e keer ging het me (dankzij de goede begeleiding van Niels en de groep) een stuk beter af!
Voor herhaling vatbaar, mede omdat het heel goed is voor je lijf!

Catharina

Wat een feest!

Niels heeft mij laten ervaren in zijn workshop adem & ijs dat je met de adem je jezelf kunt regulieren, dit doet hij op zijn eigen unieke manier doormiddel van adem oefeningen en de bij behorende theorie.

Met als resultaat dat de eerdere weerstand voor koud water verdween en ik het ijsbad met de fijne groep mensen om mij heen kon trotseren en het zelfs als fijn heb ervaren!
Het heeft mij geholpen in mijn proces los te laten. Daarna heerlijk schoon, ruim en vol energie bij het vuur nagenieten/kletsen. Wat een feest!

Inge

Een prettige sfeer

Niels groeit in zijn vak als ademcoach, zo heb ik dat samen met anderen ervaren die al meer dan eens bij John Buijsman in Bovenkarspel aan de les van Niels hebben meegedaan. Niels zorgt voor een prettige sfeer in de groep en geeft ruimte aan iedereen – de fanatiekelingen (de jonge honden) toomt hij een beetje in en de mensen die het nog best wel een beetje spannend vinden begeleidt hij goed door het proces heen.

Martin

Een dikke 10 en aanrader wat mij betreft

“Ik dacht dat ik nooit deze stap, Adem & IJs workshop bij Niels volgen, zou zetten.
Niet om Niels, maar om de doodeenvoudige rede dat ik helemaal niet van kou dacht te houden.

Zijn enthousiasme en dat van een aantal deelnemers maakten dat ik toch nieuwsgierig werd. En in het kader van m’n grenzen verleggen en willen ervaren heb ik m’n stoute schoenen opgezocht en aangetrokken. Er op af.

Ik voelde me nadien zo ontzettend schoon, energiek en blij, dat ik me alweer aangemeld heb voor het volgende ijsbad.

Niels komt op me over als een rustig, stabiel, kundig mens. Die niet alleen weet waar hij het over heeft, maar naar mijn idee, ook leeft waar hij het over heeft.

Ademen is wat de klok slaat. Die toepassen ter ondersteuning van je leven kan hij, vind ik, je heel goed leren. Hij legt rustig, duidelijk en geduldig uit wat de bedoeling is, doet het voor en laat je vervolgens zelf ervaren.

Tijdens de Adem & IJs workshop gaf ik aan wat m’n intentie was en waarom. Dat hoort hij en neemt dat mee in de begeleiding. Ik heb me veilig gevoeld en me volledig over kunnen geven aan m’n proces, terwijl Niels er naast aanwezig was met bemoediging en behulpzame aansturing.

Een dikke 10 en aanrader wat mij betreft.”

Annemieke

Een verfrissende, unieke en rustgevende ervaring

Een aantal weken geleden ben ik door Niels begeleid richting het ijsbad. Gedurende de dag leerde hij mij verdiepende informatie over de ademhaling, het immuunsysteem, zenuwstelsel en stressreacties van ons lichaam. Hoewel ik dat vanuit mijn vak deels al kende, maakte hij  het tastbaar en ‘levend’ en ervaarde ik door middel van de diverse ademhalingsoefeningen werkelijk de meerwaarde en kracht er van.

Niels zijn aanpak viel gelijk op: hij is onwijs benaderbaar en relaxed – echt ‘practise what you preach’.
Hij was de baken van rust die heel fijn was gedurende de toenemende spanning die bij mij ging leven naar mate het ijsbad dichterbij kwam. Ook tijdens het betreden van het koude water begeleidde hij mij ontzettend fijn naar een staat van rust en ontspanning. Ik denk dat veel mensen zijn competentie en stabiliteit kunnen waarderen en heb dit ook al terug gekregen van vrienden die zijn begeleiding ook hebben ervaren.

Al met al was het voor mij een verfrissende, unieke en rustgevende ervaring die ik andere mensen ten zeerste aanraad. Vanuit mijn vak als orthomoleculair therapeut zie ik de meerwaarde van koudetraining en ademhalingsoefeningen en sinds mijn ervaringen met Niels ben ik in staat dit ook op een goede manier toe te passen in mijn dagelijks leven.

Dank je wel Niels!

Loes