De workshop Adem & IJs vond ik super om te doen.

De workshop Adem & IJs vond ik super om te doen. Het heeft mij waardevolle kennis en praktisch tools opgeleverd en mij nog meer bewust gemaakt hoe belangrijk een optimale ademhaling is voor je fysieke en mentale gezondheid. Naast dat het mezelf natuurlijk helpt, helpt het mij ook in mijn werk als coach/trainer. Een mooie aanvulling in mijn coaching en training van professionals in hoog-risicoberoepen in relatie tot o.a. stressreductie, weerbaarheid, zelfzorg e.d.

En niet te vergeten de workshop afgesloten met een ijsbad, waar de theorie en oefeningen bij elkaar komen. Best spannend, maar echt een hele bijzondere en fijne ervaring, zowel fysiek als mentaal! Dank voor deze inspirerende middag en jullie fijne begeleiding.

Echt een aanrader!

Heidi

Wow Wow ADEM & IJS top!

Bedankt Niels , de workshop Adem& IJs was ‘n schitterende ervaring.
Eerst ‘n heldere uitleg hoe de adem inwerkt op een gezonde ‘Body Mind’ balans.
Dan de ademhalingstechniek, waarbij ik direct kon ervaren wat een diepere ademhaling mij oplevert.

Ik werd me bewust van de energie in en om mijn lichaam. Dat maakte me heel erg krachtig!
‘N kracht die er altijd wel is, maar door het TOOL dat Niels gaf, werd deze direct geactiveerd.
Het gevolg: ik kwam dicht bij mezelf en beter bij m’n gevoel.

Mijn koudwatervrees smolt.….in het ijsbad. Ik ben de kou voorbij gegaan & en kon genieten van een compleet, nieuwe, ongekende ervaring. Heel mooi!
Door de oefeningen vooraf, bleek er voldoende energie opgeslagen om in de kou te kunnen ontspannen.

Niels, jouw stap voor stap begeleiding tijdens het bad maar ook gedurende de gehele workshop, geeft enorm veel vertrouwen!

Door de workshop ervaar ik een frisse kijk op mezelf en m’n omgeving. Voelt super !!

Ard

IJspret

Mijn eerste ervaring in een badkuip met ijs: Brrrr….. koud……en er metéén weer uit!
De 2e keer ging het me (dankzij de goede begeleiding van Niels en de groep) een stuk beter af!
Voor herhaling vatbaar, mede omdat het heel goed is voor je lijf!

Catharina

Wat een feest!

Niels heeft mij laten ervaren in zijn workshop adem & ijs dat je met de adem je jezelf kunt regulieren, dit doet hij op zijn eigen unieke manier doormiddel van adem oefeningen en de bij behorende theorie.

Met als resultaat dat de eerdere weerstand voor koud water verdween en ik het ijsbad met de fijne groep mensen om mij heen kon trotseren en het zelfs als fijn heb ervaren!
Het heeft mij geholpen in mijn proces los te laten. Daarna heerlijk schoon, ruim en vol energie bij het vuur nagenieten/kletsen. Wat een feest!

Inge

Een prettige sfeer

Niels groeit in zijn vak als ademcoach, zo heb ik dat samen met anderen ervaren die al meer dan eens bij John Buijsman in Bovenkarspel aan de les van Niels hebben meegedaan. Niels zorgt voor een prettige sfeer in de groep en geeft ruimte aan iedereen – de fanatiekelingen (de jonge honden) toomt hij een beetje in en de mensen die het nog best wel een beetje spannend vinden begeleidt hij goed door het proces heen.

Martin

Een dikke 10 en aanrader wat mij betreft

“Ik dacht dat ik nooit deze stap, Adem & IJs workshop bij Niels volgen, zou zetten.
Niet om Niels, maar om de doodeenvoudige rede dat ik helemaal niet van kou dacht te houden.

Zijn enthousiasme en dat van een aantal deelnemers maakten dat ik toch nieuwsgierig werd. En in het kader van m’n grenzen verleggen en willen ervaren heb ik m’n stoute schoenen opgezocht en aangetrokken. Er op af.

Ik voelde me nadien zo ontzettend schoon, energiek en blij, dat ik me alweer aangemeld heb voor het volgende ijsbad.

Niels komt op me over als een rustig, stabiel, kundig mens. Die niet alleen weet waar hij het over heeft, maar naar mijn idee, ook leeft waar hij het over heeft.

Ademen is wat de klok slaat. Die toepassen ter ondersteuning van je leven kan hij, vind ik, je heel goed leren. Hij legt rustig, duidelijk en geduldig uit wat de bedoeling is, doet het voor en laat je vervolgens zelf ervaren.

Tijdens de Adem & IJs workshop gaf ik aan wat m’n intentie was en waarom. Dat hoort hij en neemt dat mee in de begeleiding. Ik heb me veilig gevoeld en me volledig over kunnen geven aan m’n proces, terwijl Niels er naast aanwezig was met bemoediging en behulpzame aansturing.

Een dikke 10 en aanrader wat mij betreft.”

Annemieke

Een verfrissende, unieke en rustgevende ervaring

Een aantal weken geleden ben ik door Niels begeleid richting het ijsbad. Gedurende de dag leerde hij mij verdiepende informatie over de ademhaling, het immuunsysteem, zenuwstelsel en stressreacties van ons lichaam. Hoewel ik dat vanuit mijn vak deels al kende, maakte hij  het tastbaar en ‘levend’ en ervaarde ik door middel van de diverse ademhalingsoefeningen werkelijk de meerwaarde en kracht er van.

Niels zijn aanpak viel gelijk op: hij is onwijs benaderbaar en relaxed – echt ‘practise what you preach’.
Hij was de baken van rust die heel fijn was gedurende de toenemende spanning die bij mij ging leven naar mate het ijsbad dichterbij kwam. Ook tijdens het betreden van het koude water begeleidde hij mij ontzettend fijn naar een staat van rust en ontspanning. Ik denk dat veel mensen zijn competentie en stabiliteit kunnen waarderen en heb dit ook al terug gekregen van vrienden die zijn begeleiding ook hebben ervaren.

Al met al was het voor mij een verfrissende, unieke en rustgevende ervaring die ik andere mensen ten zeerste aanraad. Vanuit mijn vak als orthomoleculair therapeut zie ik de meerwaarde van koudetraining en ademhalingsoefeningen en sinds mijn ervaringen met Niels ben ik in staat dit ook op een goede manier toe te passen in mijn dagelijks leven.

Dank je wel Niels!

Loes

Hele grote aanrader!

Grenzen verlegd en ijsbaddag gedaan bij Niels. Ik heb veel adem werk en meditatie gedaan en toch was dit helemaal nieuw voor mij. De perfecte opbouw van theorie en zelf ervaren van wat verschillende accenten in de ademhaling doen in mijn lichaam…fantastisch! Niels begeleiding was rustig, alles is welkom en hele mooie opbouw naar het ijsbad moment. Daarin is zijn rust, aandachtige, open en welkome houding geweldig. Ik voelde mij enorm gesteund in proces van overgave op de uitademing. Dan hoef ik niets meer los te laten. Er is loslaten! En dit ijsgebeuren is zoveel meer dan even stoer mijn grenzen verleggen! Hele grote aanrader!

Annelies

Een geweldige ervaring

De workshop adem en ijs heeft mij weer bewust in het nu gebracht. De ademhalingsoefeningen gebruik ik nog dagelijks. Niels heeft een zeer fijne energie, geeft duidelijke uitleg en schakelt makkelijk tussen de behoeften van de deelnemers. Dat heeft ervoor gezorgd dat ik vol zelfvertrouwen richting het ijsbad ging. Een geweldige ervaring om in de ijskou de ademhalingsoefeningen in de praktijk te brengen.

Jip

…een tweede keer nog meer kon ‘genieten’

Na de eerste keer Adem & ijs was ik nieuwsgierig hoe ik het ijsbad voor een tweede keer zou ervaren. De terugkomdag van de workshop was hier een perfect moment voor. In een korter (middag) programma nam Niels de groep mee door verschillende ademhalingsoefeningen, een goede warming up en daarna het ijsbad. De ademhalingsoefeningen die Niels begeleidt zijn door zijn energie heel prettig om te volgen. Voor mij was de tweede keer in het ijsbad de sensatie van de kou nog beter voelbaar. Door de ervaringen van de eerste keer kon ik nu met coaching van Niels goed tot een rustige ademhaling komen, zonder het zelf koud te krijgen. Ik ben blij dat Niels een terugkomdag organiseert voor deze workshop zodat ik met de ervaring van de eerste workshop een tweede keer nog meer kon ‘genieten’.

Jip

Voelen i.p.v. denken

Ik heb de workshop adem & ijs als zeer prettig ervaren. Een cadeau om jezelf te geven! Niels is een zeer gepassioneerde ademgoeroe welke mensen een veilige setting biedt. Hij voelt intuïtief aan waar men eventuele blokkades heeft tijdens de ademhalingsoefeningen en/of ijsbad. Hij begeleidt je op een zachte manier in het ijsbad. Dit maakt dat je vol overgave de kou trotseert. De kou zorgt ervoor dat je mag loslaten wat je niet meer dient. Voelen i.p.v. denken. Dit is zeker niet mijn laatste ervaring met Niels.

Gert

Het is magisch…

Voor mij de eerste keer in een ijsbad en daar zag ik echt enorm tegenop, allerlei stemmetjes en angsten kwamen voorbij. In de voorbereiding werden we door Niels begeleid in een aantal ademhalingsoefeningen waarbij ik steeds meer de aandacht bij mezelf kon brengen. Mijn hoofd werd stiller en er kwam steeds meer rust in mijn lichaam. Ook werd het voor mij duidelijk wat ik daar eigenlijk precies kwam doen… (toch fijn voordat je zo’n ijsbad in gaat) Bijzonder dat je dat gevoel kan bereiken met ademhaling. Het was ook mooi om het te delen met de rest van de groep en te horen wat hun intenties waren. Je voelde dat er ruimte was om je kwetsbaarheid te tonen waardoor er meteen verbinding ontstond binnen de groep.

Dan het ijsbad…. De groep was er maar de focus lag volledig bij mijzelf. En dan is het je hoofd uitzetten, vertrouw op Niels, gewoon doen wat hij zegt en voel maar… Niels heeft daarbij zijn volledige aandacht en energie bij de gene in het ijsbad. Hij ziet wat er met je gebeurt en helpt je daar doorheen op een hele rustige en haast liefdevolle manier.

Het doet mij beseffen dat ik mij onwijs druk maak over externe factoren en dat ik daarbij soms (best vaak) volledig aan mezelf voorbij kan gaan. Terwijl als ik dicht bij mijzelf blijf, ik een veel leuker mens ben, ik me minder laat tegenhouden door angsten of stemmetjes en de wereld/het leven ineens een grote speeltuin wordt! Dat koude water laat een soort oerkracht ontstaan waardoor je het gevoel hebt dat je de hele wereld aan kan.

Het is lastig onder woorden te brengen, dit is iets wat je echt zelf moet gaan ervaren. Ik kan het je alleen maar aanbevelen!

Het is magisch…

Sabine

Overgave, iets doorbreken en zelfliefde.

‘Goeiemiddag Brenda, Johny hier. Ik wil je uitnodigen voor de workshop van morgen. Er is namelijk nog 1 plekje vrij, heb je zin om mee te doen?’ Het is vrijdagmiddag en ik luister naar het ingesproken bericht van vriend John Buijsman. Hij vult het bericht aan met het programma: ‘In de ochtend is er theorie en ademoefeningen.
‘s Middags is er een ijsbad en afsluiting met soep bij de houtkachel.’

Enigszins verrast, schiet ik ook wat in de lach. Hetgeen mij aan deze uitnodiging namelijk het meest aanspreekt is het knusse beeld van deze muts zittend bij de hete houtkachel met een mok dampende soep. 🤣🤣

Maar ja, ik volg een 21-daagse met Deepak Chopra en daarin wordt precies vandaag voorgesteld om eens iets nieuws te proberen. Dus hey wie ben ik? IJsbadje heb ik nog nooit gedaan, dussss… Laten we het doen dacht ik nadat dochterlief nog aanmoedigde met: ‘Zelfs als je met één been in het water stapt mag je ook weer uitstappen.’

Ik laat John weten dat ik kom en geef mij over aan een nieuwe ervaring. Zo gezegd, zo gegaan, want makkelijk gedaan was het zeker niet. Hoe verder de dag vorderde en het ijsbad dichterbij kwam, des te meer innerlijke stemmen ik tegen kwam die hun uiterste best deden om van deze uitdaging van alles te vinden.

In de middag stapt de eerste deelnemer dapper en vol vertrouwen het bad in en toch zie ik hem daarna happend en snakkend naar lucht. ‘Oh God, gaat er door mij heen, ik kom hier niet levend uit.’ ‘Het is niet nodig om het ijsbad in te gaan, je mag liefdevoller zijn voor jezelf’, of de tegenhanger ‘Je moet gaan, anders ben je als enige een lafaard.’ Reuze interessant om al deze overtuigende stemmen gewaar te zijn. Toch weet ik het op dat moment heel zeker: ik ga niet!!

Nadat de laatste deelnemer is uitgestapt onder enthousiast applaus, met een trotse glimlach en bibberend de warmte opzoekt, komt ijsmeester Niels Scholten naast mij staan, stelt een vraag en zegt precies het goede waarmee ik ineens de ruimte en vrijheid voel om het toch te proberen.

Alle protesterende innerlijke stemmen zijn naar de achtergrond verdwenen. Nog even snel de focus op de gedane en voorbereidende ademhalingsoefeningen en ik jump erin. Holymoly, wat is dat koud. Mijn voeten bevriezen direct en ik voel ze al snel niet meer. ‘Focus op de ademhaling,’ zegt de uiterst kalme Niels ‘en laat gebeuren wat er komt. Alles is goed.’ Mijn lichaam komt enigszins tot rust en ontvangt de koude zoals die is. In de korte tijd dat ik in het ijsbad zat maakte ik kennis met nieuwe fysieke sensaties en mentale verschuivingen.

Wanneer ik eruit stap komen ondefinieerbare emoties los. Het gaat over voorbij gaan aan het ervaren van een fysiek lichaam. Overgave, iets doorbreken en zelfliefde.

Uiteindelijk zit ik met een nieuwe ervaring en een quick lichaam met mijn muts op bij de houtkachel. 🔥😉
Dank John voor de reuze interessante uitnodiging en Niels voor het goed aanvoelen wat ik nodig had, je liefdevolle en geduldige begeleiding.

Brenda
Huis van Bewustwording

Ik zou het zeker aanraden

Laatst de adem en ijs gedaan via CrossFit kampen. Erg interessant alhoewel ik er redelijk nuchter in ging. Je merkte vooral tijdens het ijsbad hoe belangrijk de ademhaling techniek was. Ook werd alles goed uitgelegd en Niels neemt voor iedereen de tijd. Mocht je dit op je lijstje staan zou ik het zeker een keer aanraden

Wouter

Verrijking en grensverleggend

12 juni 2021 heb ik deelgenomen aan de workshop Adem en IJs. Als onderdeel van het CrossFit Kampen zomer programma werd deze workshop aangeboden. Niels straalt enthousiasme en ook rust uit en dat komt zeker goed uit zodra men in het ijskoude bad stapt. Ik heb de hele workshop als een verrijking en grensverleggend ervaren. De ademhalingsoefeningen zijn ook in het dagelijkse leven goed toe te passen. De bewustwording van het eigen ademhalen gaat verder dan alleen het in bad stappen. Stress maar ook inspanning is veel beter te controleren zodra men de ademhaling controleert.

Eén ding zeker, het verbeteren van ons immuunsysteem zou een van de speerpunten moeten zijn tijdens deze ‘pandemie’. Ik kan dan ook iedereen aanraden om meer bezig te gaan met hun gezondheid en ademhaling. Een workshop bij Niels volgen is dan ook een fanatische toevoeging.

David

Wat was dit ijsbad een geweldige ervaring!!

Met een lichte irritatie keek ik altijd naar de berichten over ijsbaden en winterzwemmen. Dan heb je een steekje los dacht ik. Tot ik iemand sprak die een ademcursus gedaan had en in een ijsbad gestapt was. Het verhaal triggerde iets bij mij, dat wilde ik zelf ook ervaren.

Met gezonde spanning de dag ik gegaan en die begon meteen goed. Fijne mensen, bijzondere gesprekken en heel veel geleerd. Wat kan adem veel voor je doen naast je in leven houden. Daarna het ijsbad en dat was echt heel bijzonder. Ik zou iedereen gunnen om dit zelf te ervaren. Met elkaar nabespreken bij het vuur was fijn. Al met al een dag om nooit meer te vergeten en het liefst snel te herhalen!

Nynke

De Adem & IJs workshop heb ik als erg leerzaam ervaren

De Adem & IJs workshop heb ik als erg leerzaam ervaren. Deze dag heeft mij bewust gemaakt van de invloed van onze ademhaling op ons fysieke en emotionele gestel. Niels heeft ons kennis en praktische tools aangereikt om ademhaling en stressreacties te beïnvloeden.

Na de ademhalingsoefeningen kwam het ijsbad. Dit was een bijzonder aangename ervaring. De begeleiding van Niels tijdens het ijsbad vond ik erg prettig. Hij begeleidde me hier naar een staat van kalmte en ontspanning. Nadat ik mijn ademhaling onder controle had zat ik heerlijk in het ijsbad.

Gedurende deze dag was Niels een baken van rust. Ik heb de sfeer binnen de groep als prettig en warm ervaren. Ik wil Niels en John graag bedanken voor deze unieke ervaring.

Jordy

Wat een bijzondere ervaring, de workshop Adem en IJs

‘s Morgens ontvangen in een basic setting waarbij de groep zich vulde met 12 belangstellenden. Na met gesloten ogen jezelf te hebben voorgesteld en te hebben aangegeven wat je intentie was voor deze dag, werden een aantal steekwoorden bij je naam op een bord geschreven. Steeds, na ieder onderdeel was er ruimte voor het delen van ervaringen en geven van feedback.

Vervolgens de verschillende ademoefeningen. Steeds ingeleid door Niels met de bedoeling en mogelijk effect, de toepassing op de groep en visualisatie van een deelnemer van zijn ervaring voor en na. Alles in een sfeer van respect en delen met elkaar. Vervolgens stond de ademreis op het programma. Een reeks van ademhalingsoefeningen die door Niels werden begeleid en opgebouwd en mogelijk ter ondersteuning van het ijsbad konden worden ingezet.

En dan hetgeen we allemaal naar toe hebben gewerkt, naar uit hebben gekeken of een bepaalde spanning voor hadden opgebouwd: het ijsbad. Ik mocht samen met enkele andere deelnemers de zakken met ijs naar het dompelbad brengen en deze in het bad legen.
Vervolgens deden we een warming up voordat we ons naar het ijsbad gingen begeven. Om vervolgens in stilte eenieder zijn ijsbadervaring te mogen gaan beleven. Zo pakte iedere deelnemer op gevoel zijn moment om onder begeleiding van Niels zijn ijsbad avontuur te beleven.

Ikzelf vond het fantastisch en na enkele minuten begon is spontaan te lachen van de fijne ervaring in het bad. Monique die even later haar ervaring genot ervoer het op haar manier. Prachtig om te zien dat iemand die een aversie heeft tegen koude, zich overgaf in rust en stilte aan het ijsbad.

Daarna was het heerlijk opwarmen bij de open haarden die buiten waren aangestoken en mee te genieten met de ervaringen van de andere deelnemers. Om tenslotte naar binnen te gaan, te verkleden en te genieten van heerlijke soep en broodjes.

De slotvraag was wat de ervaring je had gebracht en wat je wilde meenemen voor de toekomst. Een mooie afsluiting van een bijzondere en spannende ervaring.

Dank je Niels (en John) voor deze dag.

Co & Monique

De tweede keer was een heel bijzondere ervaring

De workshop Adem & IJs heb ik 3 maanden geleden gevolgd en heb daar erg van genoten. Maar het bleef kriebelen om nog een keer te gaan. Ik had de eerste keer namelijk de hele workshop het ijsbad in mijn hoofd. Ik was voornamelijk daar mee bezig. Ik wilde het allemaal nog eens ervaren vanuit rust en dus veel bewuster meemaken. Dat is gelukt. De tweede keer was een heel bijzondere ervaring. De hele workshop kon ik mijn aandacht erbij houden en was niet bezig met wat ging komen, want dat wist ik al. Ook het ijsbad was de tweede keer heel bijzonder. Ondanks dat ik wist wat er ging komen, bleef het spannend. Hoe zal mijn lichaam deze keer reageren? Dat onbekend namelijk niet voorspellen. Een mooie ervaring en zeker een aanrader in meer dan eens te doen!

Nynke

Een ijsbad gaat voorbij kou.

Een ijsbad gaat voorbij kou. Toen ik , onder de rustige en ontspannen begeleiding van Niels, eenmaal mijn ademhaling kloppend had, was er een gevoel van rust en overgave. En wat is zo’n ijsbad vitaliserend! Het gaf me echt een kik en twijfel geen seconde om nog een keer te gaan.

Aljo

Wat een heerlijke ontspannen dag!

Wat een heerlijke ontspannen dag! Ondanks dat ik de groep niet kende kon ik me al snel overgeven aan mijn emotie. Fijne oefeningen gedaan, waarbij ik leerde om beter te kunnen ontspannen. Het ijsbad was een ware kick!! Ik zag hier totaal niet tegen op. De lunch was heerlijk en de locatie meer dan prima!! Ga dit zeker nog een keer doen!

Gea

Het was een fantastische dag.

Het was een fantastische dag. De sfeer was erg fijn. De ademhalingsoefeningen brengen je bij je kern en geven rust.

Tijdens het ijsbad zorgt Niels ervoor dat je je focus op jezelf kunt houden en zijn kalme aanwezigheid pal naast het bad geeft rust Niels is oprecht aanwezig en heeft aandacht voor ieder persoon. Na de oefeningen, heerlijke lunch, de warming up, het ijsbad en nog een soepje ben ik heerlijk ontspannen naar huis gegaan. Zeker voor herhaling vatbaar.

Roelien

leerzaam en zeer plezierig

Ik heb de workshop Adem & IJs als leerzaam en zeer plezierig ervaren! De begeleiding tijdens het ijsbad was super; rustig en met alle aandacht.
Dank je wel, Niels en ik ga dit zeker vaker doen!

Sandra

Ik vond het een mooie ervaring

In maart 2022 heb ik mee gedaan aan een workshop van Niels Scholten met als hoogtepunt een ijsbad. Natuurlijk had ik er wel eens van gehoord, en de wens om dit ook een keer te doen was al een tijdje aanwezig. Nieuwsgierig hoe mijn lichaam dit zou ervaren. Het ijsbad werd vooraf gegaan door een kennismaking met de overige deelnemers en een reeks ademhalingsoefeningen waarbij je jezelf op een andere wijze bewust wordt van je lichaam – en geest. Ik vond het een mooie ervaring welke op deskundige en integere wijze door Niels werd begeleid. Met tussendoor ook aandacht voor de inwendige mens middels lekkere broodjes en soep. Ik vind het een aanrader!

Bert