ADEM & SLAPEN

ADEM & SLAPEN

De kwaliteit van jouw slaap wordt al bepaald op het moment dat jij in de ochtend je ogen opendoet. Wat jij gedurende de hele dag doet bepaald de kwaliteit van jouw slaap. Hoe gemakkelijk en snel je inslaapt, of je wakker wordt tijdens het slapen en hoe je wakker wordt. Word jij fit en energiek wakker of heb je het gevoel dat je al uitgeput wakker wordt.

Wat we doen en hoe we ons gedragen tijdens de dag heeft grote invloed op onze slaap. Hoe we ademen tijdens de dag heeft grote invloed op ons gedrag. Wanneer we rustig en laag ademen zijn we rustig, ontspannen en kost ons weinig energie en inspanning. Wanneer we snel en hoog ademen staan we aan, dan zijn we actief. Deze staat van zijn kost ons meer energie en inspanning. Tussen totale ontspanning en complete inspanning heb je verschillende lagen waarin je, je kunt bevinden gedurende een dag. Daarin schakel je ook vaak gedurende een dag en dat houd je gezond en flexibel voor het leven.

Wanneer je gedurende de dag te vaak en te veel een hoge ademhaling hebt zal je, je lichaam te vaak en te veel activeren. De balans tussen ontspanning en inspanning is weg. Je lichaam heeft tijden de dag te weinig tijd gehad om te ontspannen en te verwerken, maar moet dit nog wel doen. Wanneer jij vervolgens wilt gaan slapen komt dan eindelijk het moment dat het lichaam dit kan doen. Het gevolg is dat je of slecht inslaapt of de kwaliteit van slaap is minder.

Een gebalanceerde adem tijdens de dag zorgt voor een gebalanceerd lichaam en een goede kwaliteit van slaap en leven.

Wil je meer zekerheid over jouw ademhaling? Maak dan gratis en vrijblijvend een afspraak met mij. Maak werk van je adem en adem jezelf gezond.

Niels Scholten | Niels Scholten Coaching & Training

Coaching, trainingen, begeleiding en sparringpartner en meer, als eigenaar heb je meerdere rollen te vervullen. Daarbij is de ene rol leuker, geeft energie en gaat je “goed” af en de andere geeft meer uitdaging. Zo is het schrijven van blogs een combinatie van uitdagend, maar ook leuk :)