ADEM & SPIJSVERTERING

ADEM & SPIJSVERTERING

Bij een goede gezondheid hoort ook een gezonde spijsvertering, je bent namelijk wat je verteert. Wanneer wij ons voedsel goed verteren draagt dit bij aan onze algehele gezondheid. Een natuurlijke gezonde ademhaling draagt bij aan een goede spijsvertering. Een ongezonde ademhaling doet het tegenovergestelde. Dit gebeurt op fysiek vlak, maar ook op je zenuwstelsel.

Bij een rustige gezonde ademhaling wordt de ademspier het middenrif gebruikt. Op een inademing trekt deze naar beneden waardoor de organen in de maagstreek ruimte moeten maken. Door deze beweging krijgen deze organen een natuurlijke massage en worden ze ondersteund in het verwerken van het voedsel. Wanneer jij een overbodige borstademhaling hebt gebeurt dit proces niet of in mindere mate.

Buiten het fysieke nadeel van een borstademhaling op jouw spijsvertering, heeft het ook invloed op jouw zenuwstelsel. Wanneer jij een borstademhaling hebt wordt automatisch jouw systeem geactiveerd. Dit noemen ze ook wel het sympathisch zenuwstelsel ook wel jouw gaspedaal genoemd.

Het lichaam moet altijd zijn energie zijn energie verdelen en wanneer jij actief bent zal het lichaam energie gaan besparen op onder andere jouw spijsvertering. Deze doet minder goed en minder zijn werk. Wanneer jij een overbodige borstademhaling hebt dan zal jouw spijvertering daar last van hebben.

Test het een voor jezelf. Wordt gewaar van je adem wanneer je zit op een stoel. Plaats één hand op je borst en de andere op je buik. En kijk dan eens welke beweegt. Is dat de hand op je borst, je buik of tussenin? Gebruik je tijdens het ademen je mond en/of je neus?

Wil je meer zekerheid over jouw ademhaling? Maak dan gratis en vrijblijvend een afspraak met mij. Maak werk van je adem en adem jezelf gezond.

Niels Scholten | Niels Scholten Coaching & Training

Coaching, trainingen, begeleiding en sparringpartner en meer, als eigenaar heb je meerdere rollen te vervullen. Daarbij is de ene rol leuker, geeft energie en gaat je “goed” af en de andere geeft meer uitdaging. Zo is het schrijven van blogs een combinatie van uitdagend, maar ook leuk :)