ADEM & STRESS

ADEM & STRESS

Beeld je eens een persoon in die veel stress heeft. Wat zie je dan aan die persoon? Wat valt je op en hoe ademt deze persoon? Ga dat ook eens na hoe jij je gedraagt als je veel stress hebt. Kijk ook dan eens naar je manier van ademen.

Waarschijnlijk kom je tot de conclusie dat wanneer mensen veel gestrest doen ze een hoge ademhaling hebben. Hoog in de borst en een snelle ademhaling. Dit beeld kunnen we ons vaak voorstellen bij enorme stress, maar dat we onszelf daar vaak niet in herkennen. Dat we die stress niet denken te hebben of ervaren. Dit kan daadwerkelijk zo zijn, maar veel mensen zijn zo “gewend” geraakt aan een bepaalde mate van stress dat ze het niet meer opmerken. Dat ze niet merken dat ze gestrest doen.

Test het een voor jezelf. Wordt gewaar van je adem wanneer je zit op een stoel. Plaats één hand op je borst en de andere op je buik. En kijk dan eens welke beweegt. Is dat de hand op je borst, je buik of tussenin? Gebruik je tijdens het ademen je mond en/of je neus?

Wanneer je in je borst ademt dan activeer je, je lichaam onnodig. Het geeft je lichaam onnodig stress en iedereen weet wat overmatige stress met je doet toch? Wanneer je, je mond gebruikt tijdens het ademen in deze situatie is ook niet helpend en bevordert stress. Door middel van je ademhaling kan je jezelf activeren en ontspannen.

Wil je meer zekerheid over jouw ademhaling? Maak dan gratis en vrijblijvend een afspraak met mij. Maak werk van je adem en adem jezelf gezond.

Niels Scholten | Niels Scholten Coaching & Training

Coaching, trainingen, begeleiding en sparringpartner en meer, als eigenaar heb je meerdere rollen te vervullen. Daarbij is de ene rol leuker, geeft energie en gaat je “goed” af en de andere geeft meer uitdaging. Zo is het schrijven van blogs een combinatie van uitdagend, maar ook leuk :)