ADEM & VERBINDING

ADEM & VERBINDING

Veel mensen zijn de verbinding met zichzelf kwijt en er zijn ook genoeg mensen die de verbinding met anderen lastig aangaan. Wanneer je een hoge ademhaling hebt zal dit sneller op de loer liggen.

Wanneer jij een hoge ademhaling hebt zal je stress systeem aangaan, je activeert het sympathisch zenuwstelsel. Je lichaam, je systeem komt in actie. Het kan zijn dat je meer in de fight modus komt of misschien wel in de flight modus. In beide gevallen zal je systeem anders zijn dan wanneer je in rust bent. Je hartslag zal hoger zijn, je zintuigen zullen zich meer focussen op potentieel gevaar. Een staat waarin je alert bent, je staat aan. Dit is een staat waarin je niet bezig bent met verbinden, je hebt een veel belangrijke taak. Je moet zorgen dat je eerst veilig bent. Vanuit een veilige situatie kan je pas weer verbinden.

Wanneer je een rustige, ontspannen en lage ademhaling hebt activeer je het parasympatisch zenuwstelsel. Je hartslag gaat naar beneden, je zintuigen komen tot rust. Je komt in een staat van ontspanning en veiligheid. Je komt in een staat waarin je kan ontspannen en verbinden. De verbinding met jezelf, maar ook de verbinding met de ander.

Maak de verbinding met je adem, maak de verbinding met jezelf.

Wil je meer zekerheid over jouw ademhaling? Maak dan gratis en vrijblijvend een afspraak met mij. Maak werk van je adem en adem jezelf gezond.

Niels Scholten | Niels Scholten Coaching & Training

Coaching, trainingen, begeleiding en sparringpartner en meer, als eigenaar heb je meerdere rollen te vervullen. Daarbij is de ene rol leuker, geeft energie en gaat je “goed” af en de andere geeft meer uitdaging. Zo is het schrijven van blogs een combinatie van uitdagend, maar ook leuk :)