ADEM

Adem je gezond

Adem gaat verder dan alleen het in- en uitademen van lucht. Het heeft invloed op ons complete welzijn en welbevinden op zowel fysiek, mentaal, emotioneel en energetisch vlak. Door bewust te ademen, kunnen we onze energie reguleren. We kunnen onze energie aanwakkeren en inzetten om tot grootste dingen te komen., maar we kunnen ook de energie temperen en bewaren om zo te herstellen, te ontspannen en rust te ervaren. Het beoefenen van ademwerk kan helpen om onze emoties in balans te brengen, de focus te verbeteren en een betere connectie met onszelf te creëren. Het is een krachtige tool die altijd binnen handbereik is en waar we de controle over hebben.

“Breath is the finest gift of nature. Be grateful for this wonderful gift.”

Amit Ray

Fysiek

Alles wat met ons lichaam en onze lichamelijke gezondheid te maken heeft, verstaan we onder het fysieke. Ademen is daar een belangrijk onderdeel van en heeft daarom grote invloed op jouw fysieke welzijn.

Zo heeft jouw manier van ademen invloed op je zenuwstelsel. Wanneer je rustig en ontspannen ademt, activeer je het parasympathische zenuwstelsel. Dit zorgt ervoor dat je tot rust komt, ruimte hebt voor herstel, je voedsel verteert en makkelijk verbinding kunt maken met anderen. Als je snel en met meer inspanning ademt, activeer je juist het sympathische zenuwstelsel. Dit kan zorgen voor flow en focus, maar ook leiden tot de vecht-of-vluchtreactie. Als dat allemaal niet werkt, is de laatste mogelijkheid bevriezen, waarbij je als het ware “niks” doet.

Jouw manier van ademen heeft grote invloed op jouw zenuwstelsel, dat op zijn beurt weer invloed heeft op jouw bloedsomloop, hartslag, spijsvertering, voortplanting, spierspanning, immuunsysteem en vele andere processen in jouw lichaam. Kortom, ademwerk kan bijdragen aan het verbeteren van onze fysieke gezondheid. Het gaat daarbij om het vinden van de juiste balans tussen inspanning en ontspanning.

Mentaal & Emotioneel

Mentaal en emotioneel hebben te maken met onze geestelijke gezondheid, ons denken en onze emotionele toestand. Deze staten van zijn ontstaan vaak in het onderbewuste en hebben een grote invloed op ons als mens. Elke staat van zijn heeft ook een andere manier van ademen. Door met ademwerk aan de slag te gaan, heb jij ook invloed op je geestelijke gezondheid en emoties.

Ademwerk kan helpen bij het kalmeren van de geest en het verminderen van stress en spanning. Door bewust te ademen, kun je jezelf in het hier en nu brengen en meer rust en helderheid ervaren. Vanuit die helderheid maak je meer hersenverbindingen en kom je tot betere oplossingen. Het kan helpen om negatieve gedachten en zorgen los te laten en een positievere mindset te ontwikkelen.

Bovendien kan ademwerk dienen als een krachtig hulpmiddel om zelfbewustzijn te vergroten en een diepere verbinding met jezelf en je emoties tot stand te brengen. Het kan je helpen om beter te begrijpen hoe emoties in je lichaam worden ervaren. Je kunt dan je adem gebruiken om de emoties er te laten zijn, ze te doorlopen en ze te veranderen.

Ademwerk heeft invloed op vele vlakken, waaronder ook je emoties en de regulatie ervan. Door bewust je manier van ademen te beïnvloeden, heb je invloed op de emotie. Emoties zoals blijdschap, verdriet, angst, boosheid, enzovoort hebben een bepaald adempatroon. Door dit te veranderen, verandert ook de emotie. Soms kan het ook helpend zijn om een bepaald adempatroon dat bij een emotie hoort bewust te doen, zo kan de emotie tot uiting komen.

Ademwerk kan ook helpen bij het loslaten van emoties die zich hebben vastgezet in het lichaam. Daarvoor zijn verschillende ademtechnieken, die vaak onderliggend hetzelfde effect hebben. Je komt in een bepaalde staat waarbij emoties zich makkelijker kunnen uiten, er zit geen rem meer op, ze worden niet vastgehouden. De emotie vindt zijn weg, lost op en geeft jou meer vrijheid.

Energetisch

Wij en alles om ons heen bestaat uit energie. Het is vaak minder tastbaar en helder te verwoorden, maar iedereen kent wel het verschil tussen energiek opstaan of uitgeput opstaan. Ademwerk kan jou ook op energetisch gebied helpen.

We praten over energie, maar in verschillende stromingen wordt er gesproken over levensenergie, ook wel bekend als chi of prana. Wanneer er geen blokkades zijn, kan energie moeiteloos stromen. Maar dit is niet altijd het geval. Zijn er energetische blokkades, dan kan ademwerk helpen om deze blokkades op te lossen en de energie beter te laten stromen. Je voelt je dan fitter, vitaler en meer in evenwicht.

Ademwerk kan ook worden gebruikt als een krachtig hulpmiddel om de verbinding met je eigen innerlijke energie te versterken. Door je ademhaling te gebruiken, kun je je bewust worden van de subtiele energetische sensaties in je lichaam en deze versterken. Dit kan helpen om je energie te verhogen, je intuïtie te versterken en een diepere verbinding met jezelf en de wereld om je heen te ervaren.

Conclusie

Ademwerk kan een mooie bijdragen leveren aan onze fysieke, mentale, emotionele en energetische gezondheid. Dit verbetert je algehele gezondheid, vitaliteit en welzijn, het geeft jou meer controle en adem is een tool die je altijd bij je hebt.

Voordelen van ademwerk

  • Minder stress
  • Meer zelfvertrouwen
  • Betere controle lichaamsgewicht
  • Verbetering in astma, bronchitis en apneu
  • Versterkte core
  • Meer rust, ontspanning
  • Hyperventilatie, migraine e.a. oplossen
  • Verbetering van je hartritme en bloeddruk

Ik wil meer gezondheid en welzijn ervaren!

Schrijf je nu in en ontvang 4 ademhalingsoefeningen.

Ik heb vier ademhalingsoefeningen voor je klaarstaan om kennis te maken met ademwerk.
Schrijf je nu in en begin alvast met het verbeteren van je ademhaling en werk aan een betere gezondheid.

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ademtraject

Je hebt kunnen lezen wat ademwerk voor je kan betekenen op vele vlakken. De ademhalingsoefeningen zijn een mooie start van een betere manier van ademen. Wil je ademwerk goed integreren? Neem dan contact met me op. In een persoonlijk gesprek bepalen we het startpunt, de uitdagingen die er liggen en welk doel je wilt behalen.

In een persoonlijk ademtraject vind je maatwerk, persoonlijke aandacht en nog meer verdieping. Dan werk ik samen met jou één op één aan je ademhaling. Maar tijdens het traject gaat het verder dan dat. Je krijgt meer inzichten over jezelf, komt meer tot jezelf en krijgt mooie handvatten waar je de rest van je leven wat aan hebt.

Ademtraject

Events

Tijdens de verschillende events heeft de adem een belangrijke rol tijdens het programma, bekijk de pagina events voor een overzicht van de workshops en data.