Immuunsysteem

Immuunsysteem

Ons immuunsysteem is zo belangrijk voor ons welzijn, onze gezondheid. Het heeft de belangrijke taak om je te beschermen tegen interne en externe ziekteverwekkers. We zijn er dus bij gebaat dat het immuunsysteem goed zijn werk kan doen.

Ademhaling

Wat zou er, denk je, gebeuren wanneer het immuunsysteem niet goed werkt? Dat het wordt onderdrukt? Het kan zijn werk minder goed doen of helemaal niet. Het gevolg kan zich meteen uiten of stapelt zich langzaam op en de rekening krijg je later gepresenteerd. Het immuunsysteem onderdrukken kan verschillende en/of meerdere redenen hebben, te hoog ademen is er één van. Wanneer jij een te hoge ademhaling doet zorg jij ervoor dat je systeem aan komt te staan. Om aan te kunnen staan zullen andere delen uit worden geschakeld of ze worden onderdrukt, zo ook het immuunsysteem. Het gevolg hiervan is een mindere werking en ziekteverwekkers hebben een grotere kans om zich te manifesteren.

Jouw manier van ademen is van grote invloed op jouw immuunsysteem, maar zeker ook op jouw algemene welzijn. Investeer in jouw manier van ademen, investeer in jouw gezondheid.

Niels Scholten | Niels Scholten Coaching & Training

Coaching, trainingen, begeleiding en sparringpartner en meer, als eigenaar heb je meerdere rollen te vervullen. Daarbij is de ene rol leuker, geeft energie en gaat je “goed” af en de andere geeft meer uitdaging. Zo is het schrijven van blogs een combinatie van uitdagend, maar ook leuk :)