Niels Scholten
Coaching & Training

Telefoonnummer
06 5718 31 03

E-mail
welkom@niels-scholten.nl

WhatsApp

Beste Deelnemer,

Bedankt voor jouw deelname aan de ademcirkel. Voor ons ontstaat er elke ademcirkel weer iets moois, wij hopen dat jij dit ook zo hebt mogen ervaren. Dat de ademcirkel jou heeft gebracht wat je zocht of misschien iets onverwachts. Wij zijn ook benieuwd hoe jij de ademcirkel hebt ervaren, dat horen we graag van je. Verder willen we je nog wat meegeven waar je over na kan denken.

Ademwerk

Tijdens de ademcirkel heb je een deel van ademwerk mogen ontdekken, adem heeft vele facetten en kan veel voor ons betekenen. De manier waarop wij ademen gedurende de dag heeft een grote invloed op onze gezondheid en welzijn. Misschien wel meer dan je denkt. Probeer eens gedurende de dag te letten op je ademhaling (waar zit hij, hoe snel adem ik, en is dit helpend). Wat merk je op? Is deze manier van ademen helpend voor jou? Mocht je meer willen halen uit je ademhaling dan is een ademtraject een mooie oplossing. Je kan eventueel de komende tijd ook ademhalingsoefeningen ontvangen die je kan toepassen. Daarbij de kanttekening dat het verschil tussen het traject en de oefeningen is dat het traject dieper gaat en het zorgt voor een betere ademhaling gedurende de dag, beter omgaan met stress etc. Wil jij een aantal ademhalingsoefening ervaren? Schrijf je dan in en ontvang 4 ademhalingsoefeningen.

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stress & Mindset

Een belangrijke functie van het brein is overleven, hierbij doen we dit 5% bewust en 95% onbewust. Waarbij het brein ons autonoom zenuwstelstel aanstuurt. Die bestaat uit een (ortho)sympathisch (actie) en parasympatisch (rust) deel. Beiden worden aangesproken en gedurende dag wisselt dit, maar zou er over het geheel een balans moeten zijn.

Vaak is er een disbalans tussen beiden en staan we te vaak ‘aan’. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Een aantal oorzaken kunnen zijn;

– Volle agenda
– Mobiele telefoon
– Werk/school
– Eten/drinken (koffie, alcohol, suiker, snelle koolhydraten, zuivel, vlees, etc.)
– Stresstriggers (gedachten)
– Belemmerende overtuigingen

Wanneer jij teveel stress ervaart zal je dit merken op fysiek, mentaal, emotioneel en/of energetisch vlak. Door te werken aan de oorzaken kom je meer in balans.

Wil jij meer verdieping en meer balans ervaren? Dan is een coaching traject een mooie oplossing.

Review

Wij zijn altijd enthousiast wanneer we een ademcirkel mogen geven. Zo kunnen wij een deel van onze kennis delen en hopen we bij te dragen aan het welzijn van de mens. Dit gunnen we iedereen en wij zouden het daarom zeer waarderen als jij jouw ervaring deelt met ons door middel van een review. Deze kan je achterlaten door onderstaan formulier in te vullen of deze te sturen naar welkom@niels-scholten.nl.

Bewustzijn

De adem is een mooie tool om te werken met het bewust en onderbewuste. Het vergroten/verruimen van het bewustzijn brengt meerdere voordelen met zich mee. Op deze manier ben je meer bewust van jezelf en jouw leven, wat je wel en niet wilt. Daarom onderstaande vragen om even bij stil te staan;

– Wat vind je voor jouw het belangrijkste inzicht dat je wilt meenemen vanuit de workshop?
– Wat kan je vanaf vandaag anders doen en hoe ga je dat integreren in je leven?
– Wat waren de stemmetjes (gedachten) in je hoofd toen de stress (ijsbad) toenam en wat zeiden ze?
– Waar herken je dit van jezelf in je dagelijkse leven?

Iedereen reageert anders op stress en gaat daar anders mee om. Daarin is geen goed of fout, maar wel interessant om het op te merken hoe jij erop reageert. Door jezelf te trainen kan je stress reduceren en leer je anders om te gaan met stress. Dit alles draagt bij aan een betere balans in je leven.

Bedankt voor je deelname en we zien graag een reactie tegemoet, dit kunnen ook vragen en/of opmerkingen zijn. Voor nu wensen wij jou een fijne dag en tot ziens.

Warme groet