Energetisch

Energetisch

Naast mijn naam zijn er andere elementen verwerkt in het logo, het rondje in het midden, de cirkels rondom dit rondje. Ze hebben meerdere betekenissen en staan o.a. voor het fysieke, mentale, emotionele en energetische lichaam. In mijn werk als welzijnscoach werk ik samen met mijn klanten op deze lagen, de ene is duidelijker dan de andere. De minste tastbare is vaak het energetische lichaam, bij fysiek, mentaal en emotioneel hebben we een duidelijker beeld.

Energiecentra

Dat wil niet zeggen dat het energetische lichaam er niet is. In verschillende beschavingen en culturen wordt er gesproken over dit lichaam. Daar wordt dan vaak over chakra’s gesproken of andere benamingen, maar vaak is de overeenkomst dat het over energiecentra gaat. Het is een wereld die voor de wetenschap en daardoor ook vaak voor de mind nog onbekend is, maar ook daarin zie je steeds meer een verschuiving ontstaan en ontdekt men steeds meer. Wat we niet kunnen denken wil niet zeggen dat het niet bestaat, zo is mijn idee hierover.

Beweging

Wanneer iets doorloopt, iets stroomt, dan heeft het een vloeiende beweging, geen oponthoud. Dit werkt ook zo met energie. Wanneer dit zijn natuurlijke weg kan vinden stroomt het, is het in beweging en werkt het. Wanneer er ergens een blokkade ontstaat dan stroomt het niet, het beweegt niet, het zorgt voor oponthoud en het zal zich uiten op een manier die minder helpend is. Zo werkt dat ook met de energie in jouw energetisch lichaam.

Stroomt het energetische lichaam bij jou of zit het ergens vast? Hoe zou het zijn als dit beter zijn weg vindt en dat het beter stroomt?

Niels Scholten | Niels Scholten Coaching & Training

Coaching, trainingen, begeleiding en sparringpartner en meer, als eigenaar heb je meerdere rollen te vervullen. Daarbij is de ene rol leuker, geeft energie en gaat je “goed” af en de andere geeft meer uitdaging. Zo is het schrijven van blogs een combinatie van uitdagend, maar ook leuk :)