Fysiek

Fysiek

Naast mijn naam zijn er andere elementen verwerkt in het logo, het rondje in het midden, de cirkels rondom dit rondje. Ze hebben meerdere betekenissen en staan o.a. voor het fysieke, mentale, emotionele en energetische lichaam.

In mijn werk als welzijnscoach werk ik samen met mijn klanten op deze lagen, de ene is duidelijker dan de andere. Een van de lagen waarop gewerkt wordt, wordt het fysieke gedeelte. De meeste mensen hebben wel een beeld bij het fysieke lichaam.

Het lichaam

Dit is niet zo gek, wanneer mensen hier een duidelijk beeld van hebben, want iedereen kan andere mensen zien en zichzelf als ze voor een spiegel staan. Dan is de beeldvorming makkelijk gevormd. Het lichaam is zichtbaar en tastbaar, je kunt het letterlijk vastpakken. Je kunt het lichaam niet alleen vastpakken, maar je kunt het ook observeren. Hoe we ons lichaam gebruiken zegt veel over ons. Iemand die stress doet gebruikt zijn lichaam anders dan iemand die ontspannen is. Wanneer een persoon perfectionisme doet, zie je dit ook vaak terug in het lichaam vergeleken met iemand die onnauwkeurig is.

Wat zegt jouw lichaam?

Het lichaam heeft ons zoveel te vertellen. Door dit te analyseren en aan te passen kun je daar al veel winst behalen. Wanneer je hard bent voor jezelf, zal je dit ook zijn voor je lichaam. Ga je aan het werk met zachter zijn voor je lichaam, zal je dit ook op andere vlakken zijn. Heb je moeite met loslaten, dan zullen er plekken zijn waar je vasthoudt en zal zich dat uiten in je lichaam. Hoe fijn zou het dan zijn wanneer je gaat leren hoe je fysiek los kan laten, word je dan ook niet beter in het kunnen loslaten?

Alles is met elkaar verbonden, wanneer je werkt aan je fysiek zal je dit niet alleen fysiek merken. Maak werk van jouw welzijn en gezondheid.

Niels Scholten | Niels Scholten Coaching & Training

Coaching, trainingen, begeleiding en sparringpartner en meer, als eigenaar heb je meerdere rollen te vervullen. Daarbij is de ene rol leuker, geeft energie en gaat je “goed” af en de andere geeft meer uitdaging. Zo is het schrijven van blogs een combinatie van uitdagend, maar ook leuk :)