Niels Scholten

Niels Scholten

Voor mij was het gebruiken van mijn naam het meest passende voor mijn bedrijf, uiteindelijk ben ik de persoon die werkzaam is in het bedrijf, daarbij is het goed om op te merken dat ik niet het bedrijf ben. Sowieso is dat een goede vraag, wie ben ik, maar daarover later meer. Toen ik mijn logo ging ontwikkelen wilde ik mijn initialen terug laten komen. De N is duidelijk en zichtbaar, maar kun je ook de S terugvinden in het logo?

Ik ben…

Tijdens mijn workshops stellen mensen zich in het begin voor, hier valt me op dat veel mensen zich voorstellen met: ik ben en dan gevolgd door hun naam. Vaak komt hierop weer een vervolg, hun beroep. Dan krijg je bijvoorbeeld; Ik ben Piet en ik ben accountant. Vroeger deed ik dit ook en, heel soms nog, onbewust ook, maar ik stel me vaak voor als volgt: Mijn naam is Niels en ik ben werkzaam als welzijnscoach. Wie we zijn en wat we doen (rollen, strategieën etc.) is in mijn optiek een groot verschil, deze zaken duidelijker scheiden, en zorgt uiteindelijk voor meer rust.

Wanneer ik dit probeer uit te leggen krijg ik veelal de vraag wie ik dan denk dat ik ben. Ik krijg vaak het idee dat deze vraag wordt gesteld omdat ze graag het antwoord willen hebben voor hunzelf. Hierin ligt, denk ik, de uitnodiging om dit zelf te gaan onderzoeken. Vind daarin je eigen waarheid, maar de mijne is op dit moment dat ik energie en liefde ben.

Wat ik doe…

Wat ik doe, is een ander verhaal, in het leven hebben we verschillende rollen, strategieën, overtuigingen etc. Dat is niet wie ik ben, maar wat ik doe. Als ik zou zeggen dat ik een welzijnscoach ben, spreek ik dan de waarheid? Ben ik een welzijnscoach dat is toch iets wat ik doe? Ik denk dat dit in principe opgaat voor vele dingen in het leven. Wanneer ik het ga onderzoeken kom ik tot de conclusie dat we heel veel dingen doen, maar het niet zijn.

Zo neem ik even als bijvoorbeeld: ziekten.
In mijn werk kom ik veel mensen tegen die zeggen dat ze astma, apneu, depressie, burn-out, hoofdpijn, migraine etc. hebben. Ik denk niet dat ze het hebben, maar dat ze het doen. Daarin zit qua woorden een klein verschil, maar de impact is groot.

Jouw identiteit…

Stel je nou eens voor dat je iets hebt, dan is het onderdeel van jou en maakt het onderdeel uit van jouw identiteit, hoe je jezelf ziet. Hoe lastig is het om afstand te doen hoe je jezelf ziet, hoe lastig is het afstand te doen van een onderdeel van je identiteit? Ik denk heel lastig, dus is het ook lastig om afstand te doen van astma, apneu, depressie, burn-out, hoofdpijn, migraine etc.

Wie ben ik en wat doe ik…? Op de vraag wie ben ik heb ik al antwoord gegeven, wil je meer weten wat ik doe? Lees dan meer over mij en mijn diensten op mijn website. Wie ben je en wat doe je?

Niels Scholten | Niels Scholten Coaching & Training

Coaching, trainingen, begeleiding en sparringpartner en meer, als eigenaar heb je meerdere rollen te vervullen. Daarbij is de ene rol leuker, geeft energie en gaat je “goed” af en de andere geeft meer uitdaging. Zo is het schrijven van blogs een combinatie van uitdagend, maar ook leuk :)