IJSBAD WORKSHOP

De kracht van ijswater

Tijdens de workshop Adem & IJs worden jij en je team meegenomen in de kracht van ijswater en daarmee ook in de kracht die iedere deelnemer bij zich draagt. Het verruimt het bewustzijn door actief en bewust bezig te zijn met de ademhaling en het lichaam. Door middel van een juiste ademhaling en mindset gaat een ieder ontspanning vinden in een spannende en uitdagende situatie. En ja, dat is voor een ieder mogelijk.

In de workshop maakt elke deelnemer verbinding met zichzelf en de de hele groep. Dat maakt het zowel een groeps- als een persoonlijk proces. In dit proces komen de deelnemers in contact met hun innerlijke kracht en hun volle potentieel. Ze doorlopen verschillende lagen van bewustzijn (fysiek, mentaal, emotioneel en energetisch), waarbij elk ijsbad weer uniek is. Je gaat uit je hoofd en komt in je lichaam. De deelnemers krijgen meer inzicht in zichzelf en leren onder andere waar hun grenzen liggen en hoe ze omgaan met stress. Ze leren hoe krachtig het is om daadwerkelijk los te laten en over te geven aan de omstandigheden.

Dit gehele proces doorloopt iedereen voor zichzelf, maar ook als groep. In een veilige omgeving waar alle ervaringen er mogen zijn en iedereen zichzelf kan zijn, wordt de verbinding met elkaar versterkt, wat je als team sterker maakt.

Gezondheidseffecten van ijsbad

 • Gymnastiek voor de bloedvaten
 • Versneld afvoer afvalstoffen
 • Verlaging slecht cholesterol
 • Aanmaak gelukshormonen
 • Toename mentale kracht
 • Verzachtend bij pijn en zwellingen
 • Reiniging en vitalisatie organen
 • Training hart, vaten en longen
 • Activatie van het immuunsysteem
 • Aanmaak noodzakelijke stress hormonen
 • Impuls van het metabolisme
 • Activatie vitamine D
 • Betere pH- waarde
 • Verjongend effect

“Patience is like ice cold water running through your veins,
but our love will be immense”

Alejandro Perez

Hoe ziet ijsbad workshop eruit

We beginnen de dag met een check-in, waarbij er wordt gekeken naar ieders adempatroon en wat de intentie is voor die dag. Zo maken we als groep direct de verbinding met elkaar, krijgt iedereen inzichten in hun doel en het gezamenlijke doel.

Door middel van oefeningen en kleine stukjes theorie krijgt iedereen een beter beeld van wat een goede ademhaling is en hoe de ademhaling persoonlijk werkt. Nog belangrijker is het daadwerkelijk voelen wat voor ieder werkt en hoe. Dit doen we door verschillende ademhalingsoefeningen te doen en te ervaren.

Voor we de spanning en inspanning opzoeken, komen we nog eerst tot onszelf door een ademreis. Ik begeleid de groep in de ademhaling, waarbij de deelnemers steeds meer rust en ontspanning gaan ervaren. De groep komt in de ontspanning en stilte. Vanuit die stilte gaan we ons klaar maken voor het ijsbad.

Gezamenlijk gaan we het ijsbad klaar maken, je maakt contact met de kou. Door middel van een visualisatie doorloop je het gehele proces van het ijsbad al. Op deze wijze maak je contact met de stress die het oproept, maar ook het euforische gevoel dat het ijsbad naderhand geeft. Het is daarna tijd voor de warming-up.

Tijdens de warming-up maken we het lichaam klaar voor het ijsbad, dit doen we door fysieke oefeningen en ademhalingsoefeningen. Een goed verwarmd lichaam zorgt voor een gezonde en betere ijsbad ervaring. Het ijsbad is een proces dat je als groep doorleeft, maar ook persoonlijk. Ik zorg ook voor een setting waarbij iedereen de ruimte heeft voor zijn/haar proces. Na het ijsbad warmen we op, praten we na en gaan we naar huis met een voldaan gevoel.

De duur van de workshop is afhankelijk van de grote van de groep. Bij een aantal van 10 deelnemers duurt de workshop ongeveer 4 uur. De workshop kan ook aangepast worden aan de wensen van jouw bedrijf. Door de vele raakvlakken tijdens het ijsbad die ook tijdens bedrijfsprocessen spelen, is het mogelijk om de workshop toe te spitsen op de thema’s die spelen voor jouw bedrijf.

Wat levert het ijsbad o.a. op;

 • De kracht van het koude water geeft de algehele gezondheid een boost, het maakt fitter en vitaler.
 • Omgaan met stress, spanning en weerstand. Dit geeft meer zelfvertrouwen en veerkracht.
 • Kennis over jezelf en bewustwording van de werking van jouwlichaam en mind.
 • Leren grenzen te verleggen en bewegen  buiten de comfortzone.
 • De ratelende mind laten rusten en volledig in je lichaam zijn.
 • Sta versteld van de kracht van je lijf.
 • Vergroten mentale weerbaarheid.
 • En natuurlijk … een ervaring om nooit te vergeten.

Waarom het ijsbad?

In mijn workshops vind ik het van belang dat ik een stukje bewustzijn meegeef. Je maakt de dag bewust mee, waardoor je niet alleen tijdens, maar ook na de dag er wat aan hebt. Ik hecht veel waarde aan vertrouwen, veiligheid en jouw proces. Dat je je vertrouwd en veilig voelt in jouw proces. Deze voorwaarden kan ik jou bieden door mijn achtergrond als coach op het gebied van ademwerk, stress, mindset en winterzwemmen.

Ik vind daarbij mijn ervaring nog belangrijker. Door zelf regelmatig buiten mijn comfortzone te gaan, ijsbaden te ervaren en verschillende mensen te begeleiden weet ik wat je kan ervaren en wat je nodig hebt.

Deze uniek ervaring iets voor jouw bedrijf? Wacht dan niet langer en neem contact op.

CONTACT

REVIEWS

Wow Wow ADEM & IJS top!

Bedankt Niels , de workshop Adem& IJs was ‘n schitterende ervaring…

ARD

Wat een feest!

Niels heeft mij laten ervaren dat je met de adem je jezelf kunt regulieren…

INGE

Wow Wow ADEM & IJS top!

Bedankt Niels , de workshop Adem& IJs was ‘n schitterende ervaring…

ARD

Wow Wow ADEM & IJS top!

Bedankt Niels , de workshop Adem& IJs was ‘n schitterende ervaring…

LOES